,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 21 projeye “üretimde yapısal dönüşüm” desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 21 projeye “üretimde yapısal dönüşüm” desteği
Orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesini amaçlayan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nda, “Üretimde Yapısal Dönüşüm” çağrısının değerlendirmeleri tamamlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, değerlendirmeler sonucunda 21 projeyi destekleme kararı aldıklarını kaydederek bu projelerin ekonomiye 16 milyar 500 milyon TL katma değer sağlamasını öngördüklerini söyledi.

Makina sektörünün çağrıya yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Bakan Varank, “Destekleyeceğimiz projelerle ile pek çok yenilikçi ürün geliştirilecek ve kritik hammaddelerin üretimi artırılacak.” dedi.

Bakan Varank, Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı’nın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Varank, bağımsız değerlendirme firmaları ile komisyon incelemesi ve komite değerlendirmesi olmak üzere titiz bir değerlendirme sürecinin sona erdiğini belirterek 21 proje için kabul kararı verdiklerini söyledi.

Bu 21 projenin Ar-Ge büyüklüğünün 87 milyon 500 bin TL olduğunu kaydeden Bakan Varank, “Üretime yönelik yatırım harcaması büyüklüğü 2 milyar 66 milyon TL ve toplam proje büyüklüğü de yaklaşık 2 milyar 700 milyon TL düzeyinde oluştu. Projelerin tamamlanması ile 5 yıl içerisinde 16 milyar 500 milyon TL düzeyinde ekonomik katma değer sağlanmasını öngörüyoruz. Desteklenecek 21 proje ile pek çok yenilikçi ürünün geliştirilecek ve kritik hammaddeler üretilecek.” ifadelerini kullandı.

Kritik ve katma değeri yüksek makine ve hammaddelerin yerli imkânlarla üretileceğini belirten Varank, şöyle devam etti:

“Projeler kapsamında üretilecek ürünler ile üretim altyapısında dışa bağımlılık önemli ölçüde azaltılacak. Bütün sektörler açısından hem yatırım bileşenlerinde ithalat bağımlılığı azaltılacak hem de Türkiye için milli üretim teknolojileri geliştirilecek. Destek kapsamında; sikloid redüktör, ısı değiştirici eşanjör, CNC işleme tezgâhları, sanayi tipi yuvarlak örgü makinesi, soğutma cihazı kompresörü, eksenel fanlar, sınai robotlar, enjeksiyon makinaları, çelikten sürgülü valflar, savunma sanayisine yönelik ürünler, alüminyum, bakır, nikel esaslı çeşitli kritik metal sanayi ürünleri gibi katma değeri yüksek kritik ürün ve teknolojilere yönelik yatırımlar yapılacak.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55