,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Sanayi esnafı zorlu şartlara rağmen oruç ibadetini yerine getiriyor

Sanayi esnafı zorlu şartlara rağmen oruç ibadetini yerine getiriyor
Zor ve yorucu şartlar altında çalışan sanayi esnafı, oruç ibadetinin Müslümanlar için farz olduğunu dile getirerek her şeye rağmen oruç tuttuklarını dile getirdiler.

 

On bir ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla Müslümanlar oruç ibadetini yerine getiriyor. İzmit sanayi esnafı da yoğun ve yorucu çalışma şartlarına rağmen yılda bir ay olan oruç ibadetinin yerine getirilmesi için gayret edilmesini belirttiler.

Fatih Darga

"Sanayide çalışmanın zorlukları var"

Sanayide, çelik bileme işinde çalışan Fatih Darga farz olan oruç ibadetini yerine getirdiklerini belirterek, "Sanayide çalışıyorum. Malum Ramazan ayı da geldi. Orucumuzu elhamdülillah tutuyoruz bu zorluklarda. Oruç tutmak farzdır. Biz de onu yerine getiriyoruz. Sanayide çalışmanın zorlukları var. On saattir çalışıyoruz. Bazen mesailer de oluyor ama yine de orucumuzu tutuyoruz." dedi.

Sinan Akay

"Ramazan orucu farz kılınmıştır"

Yine aynı işte çalışan Sinan Akay ise, çalıştıkları ortamın tozlu ve sıcak olmasına rağmen oruç tutmaya gayret ettiklerini belirtti. Akay, "Çok zor şartlarda çalışmaktayız. Gördüğünüz gibi içerisi tozlu ve sıcak. Dışarısı biraz soğuk olsa da içerde makinelerin sıcaklıkları çok aşırı. Ramazan ayı, işimiz ne kadar ağır olursa olsun, hava ne kadar sıcak olursa olsun farz kılınmıştır. O yüzden çok ağır şartlar altında çalışıyoruz diye bahane üretmemeliyiz. Yılda bir ay oruç tutuyoruz. Tuttuğumuz oruçlar inşallah kabul olur." ifadelerini kullandı.

Hasan Muğuç

"Dilimiz, damağımız kurusa da orucumuzu tutuyoruz"

Çelik konstrüksiyon kaynak işinde çalışan Hasan Muğuç ise tonlarca ağırlıklardaki demirleri kaldırdıklarını ifade ederek, "Rahmet ve bereket ayı Ramazan geldi. Havalar sıcak olduğu için İşimiz çok zor. Ama orucumuzu tutmaya gayret gösteriyoruz. Dilimiz, damağımız kurusa da orucumuzu tutuyoruz. Çünkü oruç, Allah'ın (Celle Celaluhu) emridir. Tonlarca ağırlıklardaki demiri indirip kaldırıyoruz. Ama Allah (Celle Celaluhu) bir yıl içinde sadece bir ay farz kıldı bize orucu. Akşam eve gidip iftar yaptığımız zaman yorgunluğumuz gidiyor." şeklinde konuştu.

Levent Karabulut

"Oruç tutmaya devam ediyoruz"

Altı yıldır gaz altı kaynak işinde çalıştığını söyleyen Levent Karabulut, "Her sene olduğu gibi bu sene de orucumuzu zor şartlar altında tutmaya çalışıyoruz. İşimiz ağır. Havalar da ısınmaya başladı. Yine de orucumuzu bırakmıyoruz. İşimiz ne kadar ağır olsa da kaynak yaparken sıcak olsa da orucumuzu tutmaya devam ediyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55