,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Sanat camiasından eylemdeki annelere destek

Sanat camiasından eylemdeki annelere destek
HDP/PKK'dan çocuklarını isteyen annelerin eylemlerinin 11'inci gününde de destekler devam etti. HDP önüne gelen sanatçılar annelere destek vererek onlarla birlikte oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Sanatçılar, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere destek vererek onlarla birlikte oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Aileleri ziyaret eden, Yavuz Bingöl, Gülben Ergen, Hülya Koçyiğit, Hazım Körmükçü, Hasan Kaçan, İskender Pala, bir an önce bu akan kanın durması gerektiğini ve annelerin çocuklarına kavuşmaları gerektiğinin altını çizdiler.

"Bu hasreti bitirin"

Oturma eylemi yapan annelerin çocuklarına seslenen Yavuz Bingöl, "Gelin bu acıyı, dindirin. Bu hasreti bitirin. Anne evladına sarılmak ister, koklamak ister." çağrısında bulundu.

Bingöl, "Toplumsal duyarlılığı artırmak ve farkındalık yaratmak için sanatçı arkadaşlarla beraber annelerin acısı ve hüznüne ortak olmaya geldik. Ben annelerimizin evlatlarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Annelerinizi daha fazla üzmeyin, ağlatmayın. Silahları bir meydanda yakın, annelerinizin kirpiklerindeki gözyaşlarını toplayın. Bu acıyı bitirin, gelin annenizin sinesine. Allah'a, anneye sığının. Bu büyük yanlıştan vaz geçin. Tüm Türkiye bu kavuşma anını bekliyor."

"Sizin karşınızda hiçbir güç duramayacak"

Sanatçı Gülben Ergen ise şunları söyledi:

"Biz annelerin sesini, çığlığını biraz daha çoğaltmak için buradayız. Bizi gördüklerinden dolayı kendilerini daha güçlü hissettiler. Bir annenin içi yanıyorsa, bir anne feryat ediyorsa. Annenin feryadı karşısında kimse duramaz. Lanet olsun teröre. Bu anneler evlatlarını arıyorlar, çığlık atıyorlar. Artık bitsin. Dün o hain patlama… insanlar perişan. Bu barışın, kardeşliğin, birliğin günüdür. Siz hepimizden daha güçlüsünüz. Sizin karşınızda hiçbir güç duramayacak."

Sanatçısı Hülya Koçyiğit de açıklamasında, "Anneler bir çığlık attı, 'Çocuklarımızı istiyoruz' diye. Bütün dünya bunu duysun. Bu direnişe saygı göstersin herkes. Ve inşallah evlatlarına kavuşurlar." dedi.

"Annelerin gözünden damlayan bir damla yaş insanı ayakta tutmaz, yer ile yeksan eder"

Sanatçı Hasan Kaçan, "Anneler burada eylem yapıyorlar. Bizler de elimizden geldiğince o feryada ortak olmaya çalışıyoruz. İnşallah anneler, babalar evlatlarına en kısa sürede kavuşurlar ve terör örgütünün elinden kurtarırlar. Nitekim öyle olacağını umuyorum. Bu kalabalık ve destek gittikçe artıyor. Annelerin gözünden damlayan bir damla yaş insanı ayakta tutmaz, yer ile yeksan eder. Anneler adresin burası olduğunu söylediler ve çocuklarının buradan kaçırıldığını bildikleri içinde burada eylem yapıyorlar. Bizler de sanatçı kardeşlerimiz ile onların sesine ortak olmaya çalışıyoruz. Bu çığlığı katlayarak duyurmak için geldik, yanlarına oturduk ve buradayız. Görmezden, duymazdan gelerek üç maymunu oynuyorlar. Bu çığlığı duymazlarsa anneler duyururlar. Çünkü annelerin de evlatların da sahibi var." ifadelerini kullandı.

"Annelerin bu feryadı gök kubbede yankılanıyor"

Kısa bir açıklama yapan Muazzez Ersoy, "Annelerin feryatların duyulmasını ve bir cevap verilmesini istiyorum. Annelerin bu feryadı gök kubbede yankılanıyor. Bir an önce yavrularına kavuşsun, bağırlarına bassınlar ve yuvalarında gönül rahatlığı içerisinde sarıp sarmalayarak mutlu olsunlar. Benim dilek ve temennim budur. Annelerin bu feryadının duyulmasına ortak olmak için buradayız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55