,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Samsat-Bozova feribot seferi projesi uygulamaya konmadı

Samsat-Bozova feribot seferi projesi uygulamaya konmadı
Şanlıurfa ile Adıyaman arasında inanç turizmini geliştirmek amacıyla uygulamaya geçirilmek istenen İç Suyolu Feribot Temini Projesi bir türlü uygulamaya konmadı.

Şanlıurfa ile Adıyaman arasında inanç turizmini geliştirmek amacıyla hazırlanan milyon TL'lik Samsat-Bozova feribot seferi projesi bir türlü uygulamaya konmadı.

Aradan uzun zaman geçmesine rağmen büyük umutlarla beklenen proje bir türlü uygulamaya geçirilmezken, proje kapsamında suya indirilen 2 feribotsa Bozova'nın Çatak Mahallesi'nde adeta kaderine terk edildi.

Sahabe Safvan Bin Muattal'in kabrinin bulunduğu Samsat ilçesi ile Bozova ilçesi arasında inanç turizmini geliştirmek isteyen Samsat Belediyesi, yetkililer nezdinde bazı girişimlerde bulundu.

Girişimler sonucunda Fırat Nehri'nin ayırdığı Bozova ilçesi ile Samsat ilçesi arasında feribot seferleri düzenlenmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı proje hazırladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen İç Suyolu Feribot Temini Projesi kapsamında Bozova-Samsat arasında sefer yapması için 36 metre uzunluğuna ve 13 metre genişliğine sahip 100 yolcu ve 30 araç kapasiteli 2 feribot inşa edilerek, yapılan törenle suya indirildi.

Yaklaşık 11 milyon 700 bin liraya mal olduğu öğrenilen 2 feribot, Bozova'nın Çatak mevkiinde 2 yıla yakın süredir bekletiliyor. Samsat Belediyesi, proje kapsamında iskele hazırladığını belirtirken, Bozova tarafında ise iskelenin olmadığı görülüyor.

Büyük meblağa mal olan ve inanç turizmini canlandıracak böyle bir projenin neden hayata geçirilmediği bilinmezliğini koruyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Samsat Belediyesi yetkilileri, kendilerinin talebi olan proje kapsamında yapılan 2 feribotun yıllık giderinin yaklaşık 300 bin lira olduğunu, bu yüzden de kurumların bu projeyi üstlenmekten kaçındığını, projeye hazırlık olarak iskele inşa ettikleri halde beklenen seferlerin bir türlü gerçekleşmediğini belirterek bu konuda gerekli adımların atılmasının en çok kendilerini sevindireceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden bir yetkili, projenin kendileriyle ilgilerinin olmadığını belirterek, söz konusu projenin yaklaşık bir hafta önce büyükşehir belediyesine geçtiğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bozova Kaymakamlığı yetkilileri ise sözlü olarak bilgi veremeyeceklerini belirttiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55