,
  • BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Sakarya Valisi Balkanlıoğlu: 7 kaybımız var

Sakarya Valisi Balkanlıoğlu: 7 kaybımız var
Sakarya'nın Hendek ilçesinde, römorkunda fındık işçilerini taşıyan traktör, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili açılama yapan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 7 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

​Sakarya'nın Hendek ilçesinde işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 7 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Hendek ilçesinde, römorkunda bahçeye giden fındık işçilerini taşıyan traktör, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili açılama yapan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kaza, saat 07.40 sıralarında, Hendek Çamlıca Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mardin'in Kızıltepe ilçesinden gelerek fındık bahçelerinde çalışan işçileri taşıyan sürücü henüz öğrenilemeyen 54 VD 057 plakalı traktör, kontrolden çıkıp dere yatağına devrildi.

Kazayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, arama-kurtarma ve jandarma ekibi sevk edildi.  

Sağlık ekipleri, Bahar Çağatay, Bedran Çağatay, Faruk Boz ve ismi öğrenilemeyen 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada yaralanan;Veysel Akman, Mehmet Boz, Yusuf Akman, Gizem Boz, Yusuf Çapak ve Aleyna Boz, Uğur Boz, Gülistan Boz ve Baver Çağatay ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar. 

Hayatını kaybedenler ise cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından morga kaldırıldı.

Kaza yerine gelerek bilgi alan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 7 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığı belirtti.

Balkanlıoğlu, "Bu insanların bazen böyle trafik kazalarında ekmeğinin peşinde hayatlarını kaybetmeleri milletçe bizleri de üzüyor. Geçmişte bulundukları şehirlerden buralara gelirken de kamyonlarla insan taşımaya mahsus olmayan araçlarla taşınırdı. Bakanlığımız sıkı önlemler aldı, bunun önüne geçildi. Ancak, bulundukları yerden tarlalara giderken bazen tarım araçları ile bazen traktörlerle de böyle gidiyorlar. Patpat denen tarım aletlerini ulaşım aracı da olarak kullanıyorlar bazı bölgelerimizde. Bunu kullanırken de çok dikkatli olmak lazım tabi, aslında yolcu taşımaya mahsus değil ama zarureten böyle yakın tarlalar arası, bulundukları yerden yakın tarlaya giderken ellerindeki materyallerle beraber traktörle gidiyorlar. Burada da bu sabah traktörü kullanan vatandaşın herhalde kendisi de rahmetli olmuş, Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. 5 hanım kardeşimiz var, 17 yaşında çocuk var. 7 kaybımız var." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55