,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 17 °C

Sakallı olduğu gerekçesiyle işe alınmadı

Sakallı olduğu gerekçesiyle işe alınmadı
Bir kargo firmasına tavsiye üzerine iş başvurusunda bulunan Bilal Acet, tüm belgeleri eksiksiz olmasına rağmen sakallı olduğu gerekçesiyle işe alınmadı.

İş başvurusunda bulunduğu kargo firmasında, bıyık ve top sakalın serbest olduğunu ancak normal sakalın yasak olduğunu söyleyen Acet, merak üzerine yaptığı araştırmada diğer büyük kargo firmalarında da aynı kuralların geçerli olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Yaşadıklarını İLKHA muhabirine anlatan Bilal Acet (30), tüm belgeleri tamam olmasına rağmen sakalı nedeniyle işe alınmadığını söyledi.

Acet, "Ben bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Yurtiçi Kargo firmasına iş başvurusunda bulundum. Çalışma saatlerinin ve maaşlarının makul olduğunu söylediler. Motosiklet ehliyetim, SRC belgelerim ve B ehliyetim olduğu için iş başvurusunda bulundum. Ancak gördüm ki, işe alınmak için zeki, çevik, kuvvetli, ahlaklı ve dürüst olmak değil sakalsız olmak gerekiyormuş. Sonradan beni aradılar ve 'güzel bir insana benziyorsun' dediler. Sakalımı kesmem için ısrar ettiler ama yapamadım. Çünkü bıyığın, top sakalın serbest olduğu ama normal sakalın yasak olduğu bir ortamda çalışmak bana zül gelirdi. Eğer yasaksa bıyık da top sakal da kıl, onlar neden serbest?" diye sordu.

video

"Kargo çalışanlarının da bu kuraldan rahatsız olduğunu gördüm"

Karşılaştığı muamele sonrasında yaptığı araştırma sonucu farklı kargo firmalarında da benzer kuralların olduğunu gören Acet, büyümek isteyen şirketlerin elemanlarında araması gereken özelliklerin daha çok zekâ, çeviklik, ahlaklılık ve dürüstlük gibi faktörlere odaklanması gerektiğini belirtti.

Acet, "Ben tavsiye üzerine iş başvurusunda bulundum. Muhabbetimizi bile beğendiklerini söylediler ama gel gör ki sakal engeli ile karşılaştık. Bu bizi üzdü. Kargo çalışanları dahi bu konudan muzdarip olduklarını dile getirdiler ama yönetimin bu şekilde istediğini ifade ettiler. Artık yönetimdeki her kimse, kimler tarafından ortak karar alınıp çalışanlara uygulatılıyorsa onlara buradan çağrıda bulunuyorum! Eğer bir şirket hızlı büyümek, iyi reklam yapmak istiyorsa çalışanlarında zekâ, çeviklik, ahlaklılık ve dürüst olmaları gibi 4 özellik araması gerekir. Ancak bu özelliklerde olan eleman arayışı içerisine girerseniz şirketiniz başarıya ulaşır." diye konuştu.

Konuyla ilgili kargo şirketine ait bir şubeye yapılan müracaatta, "Şirketinizde böyle bir uygulama var mı?" sorusuna "Evet" yanıtının verildiği belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55