,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Şahin'den yıkık evde kalan 8 nüfuslu aileye sahip çıkma çağrısı

Şahin'den yıkık evde kalan 8 nüfuslu aileye sahip çıkma çağrısı
​Kiralarını ödeyemedikleri için evden çıkarılarak İluh Mahallesi'ndeki harabe tek gözlü bir eve sığınan Güner ailesini ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Valilik ve Belediye'ye, aileye ivedilikle sahip çıkma çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle ev sahibi tarafından evden çıkarılmasıyla günlerdir kış ortasında yaşam mücadelesi veren ve ardından soğuktan korunmak için İluh Mahallesi 619 Sokak'taki yıkık tek gözlü bir eve sığınan 8 nüfuslu Güner ailesini ziyaret etti.

Güner ailesine, beraberinde getirdikleri gıda yardım paketi verildi.

HÜDA PAR heyetine, biri hasta 6 çocuğu ve eşiyle birlikte günlerdir sokakta kaldıklarını, soğuktan ölmemek için de her an yıkılma tehlikesi geçiren tek gözlü bir eve sığınmak zorunda kaldıklarını anlatan baba Fahrettin Güner, imkânsızlık nedeniyle zor şartlarda hayat mücadelesi verdiklerini söyledi.

Hastalığı nedeniyle çalışmadığını, çoğu zaman hurdacılık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını vurgulayan Güner, kendisine uzanacak bir yardım elini beklediğini kaydetti.

"Perişan bir durum söz konusu"

Aileye bir an önce sahip çıkılması çağrısında bulunan Şahin, Valilik ve Belediye yetkililerine seslenerek "Bu sabah Fahrettin kardeşimizin 6 çocuğuyla beraber çok kötü şartlarda hayatlarını sürdürmek zorunda kaldığını duydum. Hiç beklemeden aileyi tanımak istedim. Ailenin durumunu gördüğümde hakikaten söylenenin üzerinde bir perişanlık durumu söz konusudur. Bu kış mevsiminde 6 çocukla, ayakkabısız, perişan, barınamaz durumunda olan bu eve girmek zorunda kalmışlar." dedi.

"Acilen aileye sahip çıkılmalı"

Ailenin yıllardır perişan bir halde hayatlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını dile getiren Şahin, "Bu hepimizin kusuru, eksiğidir, vebalidir. Bu durumda olan ailelere biz Batmanlılar olarak, insan olmamız hasebiyle en acil şekilde el atmamız ve onlara sahip çıkmamız lazım. Öncelikli olarak Batman yetkililerinin bu gibi ailelere yardım eli uzatması lazım. Batman Valisine ve Batman Belediyesine sesleniyorum. Bu vatandaşı, belediye veya valilik istihdam etmelidir. En acil şekilde yetkililerin aileye el uzatması, Fahrettin kardeşimize iş bulması ve çocukları sahiplenmesi gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55