,
  • BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Şahin’den 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı!

Şahin’den 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı!
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Dünya Çocuk Hakları Günü’nün, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından dünya çocuklarının maruz kaldığı istismarları ve hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla kutlandığı ve söz konusu tarihte, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi imzaladığı hatırlatmasında bulundu.

Birleşmiş Milletler’in bu sözleşme ile çocuk haklarının ihlal edilmesinin önüne geçmeyi ve çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflediğine işaret eden Şahin, “Çocuk Hakları Sözleşmesi, en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa sürede yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine sahiptir. Dünya Çocuk Hakları Günü, savaş ve yoksulluğun olduğu ülkelerde zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan çocukların korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için kamuoyu oluşturmak ve mevcut sorunların çözümü için gerekli adımları atmak açısından ehemmiyet arz eden bir gündür.” dedi.

Yıllardır gündeme gelinmesine ve hassasiyetle altı çizilmesine rağmen, günümüzde dünyanın birçok coğrafyasında özellikle savaş ve iç karışıkların olduğu İslam coğrafyasında sayısız hak ihlalleri ve çocuklara yönelik istismarlar yaşandığına dikkat çeken Şahin, “Tüm bunlara rağmen bugüne kadar çocuk haklarının ihlal edilmemesi adına, etkili kurumlar ve yaşananların asıl sorumlusu olan Batılı egemen devletler nezdinde ciddi bir girişimde bulunulmamıştır. Dünyanın gözü önünde açlıktan, susuzluktan ve temiz gıda bulamamaktan dolayı ölen çocuklar ve özellikle de Yemen’de ilaç bulamadıklarından dolayı tedavi olamayan çocukların durumu, insanlık için ve gelişmiş devlet olmakla övünen ülkeler için tam bir utanç tablosudur.” ifadelerini kullandı.

Şahin açıklamasında, bugün dünya üzerinde çocukların maruz kaldığı içler acısı durum, insanlık için bir anlam ifade etmediğine vurgu yapılarak şöyle dedi: “Yaşanan acılar ve felaketler sonucu katledilen, kaçırılan, yetim ve öksüz bırakılan çocuklar, yapılan istatistikî araştırmalar için sadece bir veri konumuna getirilmiştir. Çocuk haklarını konuştuğumuz bugünde, ‘çocuk işçiler’ konusunun da konuşulması gerekmektedir. Maalesef ki çocuk işçi sayısı her geçen gün artmakta ve sayıları artan bu çocukların yarısı okula devam edememektedirler. Çocuk işçi sorunu için bizce, on beş yaşından küçük çocukların zorla çalıştırılması yasaklanmalıdır. Ailesinde çalışacak hiç kimse olmadığı için çalışmak zorunda kalan çocuklarımızın eğitim masrafları devlet tarafından karşılanmalı; bu vesileyle çocuklarımızın eğitime devam etmeleri sağlanmalıdır. Ayrıca da, bu çocuklarımızın ailelerine asgari ücret tutarında yardım yapılmalıdır.”

Açıklamanın sonunda Şahin, “Çocuklara karşı son derece şefkatli ve merhametli olan ve her türlü haklarına dikkat çeken İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’in gözüyle çocuk hakları konusu ele alınmadığı müddetçe sorunların çözümünün zor olacağını belirtiyor; bu anlamlı günde çocuk haklarının ihlal edilmediği, çocukların açlıktan, savaştan ölmediği, şiddete uğramadığı ve tüm haklarının korunduğu huzur dolu bir dünya diliyorum.” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55