,
  • BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Şahinbey Belediyesinden üreticilere tohum desteği

Şahinbey Belediyesinden üreticilere tohum desteği
Gaziantep’te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere düzenlenen törenle buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı.

Gaziantep’te merkez Şahinbey Belediyesi, ilçedeki çiftçilere buğday ve arpa tohumu desteğinde bulundu. Yapılan törende konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, üretimin olmadığı bir ülkede büyümenin olmayacağını söyledi.

Çiftçilere desteğini sürdüren Şahinbey Belediyesi, çiftçilerin büyük bir heyecanla beklediği buğday ve arpa tohumu dağıtımını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Şahinbey ilçesindeki çiftçilere 2 bin ton buğday tohumu, 2 bin ton gübre, 3 bin 500 ton hayvan yemi ve 600 bin adette zeytin fidanı dağıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl da bu desteğini sürdürerek, çiftçilere bin ton Zenit ve Ceyhan 99 buğday tohumu, bin ton da Sancak ve Akhisar 98 arpa tohumu dağıtımı yaptı.

Geçtiğimiz günler içerisinde Kapçağız Köyü’nde başlayan ve akabinde Zeytinli Köyü’nde devam eden 2 bin ton buğday ve arpa tohumu dağıtımı, Cevizli Köyü’nde de devam etti.

"Üretim olmazsa büyüme olmaz"

Cevizli Köyü’nün meydanında düzenlenen törende konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, üretimin olmadığı bir ülkede büyümenin olmayacağına dikkat çekti.

Aksoy, "Çiftçiye yapılan hizmet hakka yapılan hizmettir ve bu nedenle de iki yıldan bu yana Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun çiftçilere vermiş olduğu destek ülkemizde örnek teşkil olmuş ve sık sık konuşulmaya başlanmıştır. Son iki yıldır da çiftçimizin hayatına dokunarak üretimimizi desteklemektedir. Bu da bize gurur veriyor." dedi.

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel de çiftçinin sürekli gelecekle ilgili planlamaları olduğuna dikkati çekerek, "Çiftçilerimiz açık hava fabrikası işletiyorlar. Çiftçilerimiz gelecek senesi ve bu senesi garanti olamayan bir işi icra ediyorlar. Çiftçilik bu seneyi garanti etmeden gelecek seneleri düşünen bir kitledir. Onun için çiftçilerimizden hizmetlerin boşa gitmemesi için ellerinden geleni yapmalarını istiyorum." diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da konuşmasında her alanda vatandaşın hizmetinde olduklarını belirterek "Artık şehirde ne varsa köylerimizde de o var. Yol, kaldırım, park ve sosyal tesis gibi hizmetler artık köy olan mahallelerimizde de bulunuyor. Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı her zaman milletin hizmetinde olacağız. Millet efendi, biz ise hizmetkârız. İstemek sizden yapmak bizden. Vatandaşın ne ihtiyacı varsa, doğumdan ölüme kadar hizmet veriyoruz. Gaziantep ve Şahinbey’imizde birlik ve dirlik hakim durumda. Gübre konusunda da gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bu konuda da elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak ise Şahinbeyli çiftçilerin çok şanslı olduğuna dikkati çekerek, bu tohumların altın değerinde olduğunu belirtti.

Cevizli Köyü Muhtarı Rüstem Turgut, çiftçilerin verilen desteklerle daha iyi ürün aldıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Arpa ve buğday tohumu desteği alan çiftçilerden Hasan Özbembe ve Mahmut Pekmezci ise çiftçilere verilen desteklerin çok önemli olduğunu ve bu desteklerinin devamını beklediklerini dile getirdiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55