,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Şahin: “Mağdur edebiyatıyla toplumda algı oluşturulmaya çalışılıyor”

Şahin: “Mağdur edebiyatıyla toplumda algı oluşturulmaya çalışılıyor”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in dün kentte düzenlediği mitingde alınan güvenlik önlemlerini haksız yere eleştirdiğini belirterek, mağdur edebiyatıyla toplumda algı oluşturulmaya çalıştığını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in dün kentteki miting sonrası yolunun kapatıldığı iddiasına tepki gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in, dün kentteki mitingi öncesinde güvenlik önlemleri nedeniyle belediyeye ait kamyonların araç trafiğini kestiği yönündeki iddiaları üzerine Muammer Aksoy Bulvarı'nı araç trafiğine kapatıp, hafriyat kamyonun önünde basın açıklaması düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Akşener'in dün kentte düzenlediği mitingde alınan güvenlik önlemlerini haksız yere eleştirdiğini dile getirerek, mağdur edebiyatıyla toplumda algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

İddiaların tamamen bir algı operasyonu olduğunu belirten Şahin, Akşener’in “Yazıklar olsun” sözleri dolayısıyla da kendisinden ve Gazianteplilerden özür dilemediği takdirde hukuken gerekli müdahaleyi yapacağını belirtti.

“Yazıklar olacak hiçbir şey yapmadık”

Yolların kamyonlarla kapatılmasının tamamen rutin bir uygulama olduğunu belirten Şahin, “Ben genel başkanın bu konuda Gaziantep halkından ve şahsımdan özür dilemeye davet ediyorum. Yazıklar olacak hiçbir şey yapmadık.” dedi.

Şahin, “Dün sayın genel başkan bu noktaya geliyor. Kamyonun önünde bir eksik ve yanlış bilgiyle daha önceyi bilmeden şahsıma ve sayın valimize ‘Yazıklar olsun’ diye açıklama yapıyor. Daha da önemlisi ‘Türkiye’de hakkaniyet, adalet ve nezaket kalmamış.’ diyor. Geçmişte, İçişleri Bakanlığı yapmış ve daha önce güvenlik meselelerinde söz sahibi olmuş bir genel başkanın şehrimize gelerek bir yanlış bilgiyle şehrimizi üzmesinden dolayı basın açıklamasını yapmak durumunda kaldım.” ifadelerini kullandı.

Yolların kamyonlarla kapatılmasının tamamen rutin bir uygulama olduğunu belirten Şahin, “16 yıldır siyasetçiyim. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda biz birçok miting yaptık. Burası şehrin merkezi olduğu için emniyet güçlerimiz hem yaya hem de araç trafiğini düzenlemek için bu hat üzerinden hep tedbirler alırlar. Miting alanı merkeze konacak biçimde çembere alınır. Araç trafiği durdurulur ve yaya trafiğine yol verilir. Bu, can güvenliği ve miting güvenliği için 16 yıldır uygulanan rutin bir uygulamadır.” şeklinde konuştu.

“Bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız”

İl emniyet müdürlüğünün de her miting öncesi olduğu gibi Akşener’in mitinginden bir gün önce hangi yolların kapanacağını ve nasıl bir tedbir alacağını halka basın yoluyla duyurduğunu hatırlatan Şahin, “Her şey rutin, her şey normal.” diyerek, daha önce birkaç kez kenti ziyaret eden Erdoğan ve Başbakan Yıldırım için de aynı yolda, aynı kamyonlarla ve aynı tedbirlerin de alındığını gazetecilere fotoğraflarla gösterdi.

Şahin, konuşmasına devamla şunları söyledi:

“Maalesef ama maalesef, üzülerek şunu söylemek istiyorum; ‘Bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız.’ Mağdur edebiyatıyla, toplumda algı oluşturulmaya çalışılıyor. Genel başkanın açıklamasından sonra valiliğimiz ve büyükşehir belediyesi, bunun böyle olmadığını açıklamasına rağmen bu sabah ulusal yazılı basında hem de ana manşetten, ‘kamyon engeli’, ‘Akşener’e ayıp’, ‘kamyon ayıbı’, ‘Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ayıp’ diye Türkiye’de mağduriyet edebiyatı yapılmaya çalışıldığını ve siyaset yapma ortamının engellendiği yönünde bir algının oluşturulduğunu görüyoruz. Bunu esefle kınıyorum. Bir kadın genel başkan olarak, bir kadın belediye başkanına eksik bilgiyle ‘yazıklar olsun’ demesi bizleri üzdü.”

“Şoföre hakaret eden bir genel başkanla karşı karışayız”

Akşener’in korumalarının kamyon şoförüne hakaret ettiğini ve araçtan zorla indirmeye çalıştıklarını belirten Şahin, “Şoförün, ‘Sizinle bir alakası yoktur, verilen talimatları yapıyorum, güvenlik için bunu yapıyorum, bana verilen talimat bu’ demesine rağmen ‘Yavaş ol yavaş ol ve hiç kımıldama’ diyerek, şoföre hakaret eden bir genel başkanla karşı karışayız. Ülkem ve Türk siyaseti adına üzülüyorum. O yüzden sayın genel başkanı bu konuda Gaziantep halkından ve kendi şahsımdan özür dilemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Şahin, “Tamamen kendi emniyeti için ve kendisinin daha rahat bir ortamda miting yapması için kolluk kuvvetlerinin aldığı tedbirlere karşı ‘Yazıklar olsun’ diyerek şehirden gitmesini kınıyorum, Kendinden bir özür bekliyorum. Eğer bu özür gelmezse hukuk devletinde gerekli müdahaleyi halkımız adına yapacağımıza söz veriyorum.” diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55