,
  • BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Şahin: İnşaat sektörünün önündeki engeller kaldırılmalı!

Şahin: İnşaat sektörünün önündeki engeller kaldırılmalı!
İnşaatta çalışan işçilerle bir araya gelen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, inşaat sektöründe ciddi bir düşüşün yaşandığını belirterek, hükümetin sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasına dönük politika izlemesi gerektiğini söyledi.

İnşaat işçilerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, inşaat sektöründe ciddi bir düşüşün yaşandığını belirterek, hükümetin sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasına dönük politika izlemesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin beraberindeki heyetle, inşaatta ziyaret ettiği işçilerin yaşadığı sıkıntılarını dinleyerek, sorunlarına ve inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaatta çalışan işçilerle bir araya gelen Şahin, burada çalıştığı ustalarla birlikte demir bağladı. Bir süre işçilerle çalıştıktan sonra Şahin, bir araya geldiği işçilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Uludağ Gözlem Festivali 'AstroFest 2017' başladı

Yaklaşık 2 yıldan bu yana özellikle Batman’da inşaat sektöründe ciddi bir düşüşün yaşandığını belirten Şahin, "İnşaat sektörünün düşüşe geçmesinin en büyük sebeplerden bir tanesi, bölgeyle ilgili bir güvensizlik söz konusu olmasıdır. Haliyle yıllardan sonra tekrardan Batman’da çalışan inşaat ustalarımız Batman dışına çıkıp çalışma durumunda kalıyor. Bu soruna dikkat çekmek için bizde geldik, inşaatta çalışan kardeşlerimizle bire bir görüştük, sıkıntılarını ve dertlerini dinledik." dedi.

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu vurgulayan Şahin, "İnşaat sektörü kendine bağlı alt sektörlerde 200’den fazla sektörün mal ve hizmete talep oluşturmaktadır. Bir inşaat yapıldığında 150 farklı sektörün ürettiği yaklaşık 23 bin parça kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra bir inşaata yine yüzlerce işçi, usta çalışmaktadır. Her bir usta ve işçinin aileyi geçindirdiğini de hesaba katarsak anlaşılıyor ki gerçekten inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir." diye konuştu.

Uludağ Gözlem Festivali 'AstroFest 2017' başladı

"İnşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasına dönük politikalar izlenmeli"

Konuşmasının devamında yetkililere çağrıda bulunan Şahin, "Bir ilde inşaat sektörü eğer düşüşe geçmişse bu ilde büyük bir ekonomik sıkıntının olduğu anlamına gelmektedir. Batman’da inşaat sektöründe ciddi bir düşüş yaşanmakta, haliyle ustalarımız iş bulamadığından bu defa ‘iş bulayım’ diye düşük ücretle çalışmaya razı olmaktadır. İş bulamadığı zaman zaruri ihtiyacı dışında esnaftan alışveriş yapamamakta, böylelikle bütün bir esnaf, şehir etkilenmektedir. Bu konuda hükümete çağrımız; politikalarında ve ekonomiyi ilgilendiren kararlarda inşaat sektörünün önünün açılması, inşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasına dönük politikalar izlemesi ve kararlar almasıdır."

Uludağ Gözlem Festivali 'AstroFest 2017' başladı"Hükümetin doğuya biraz daha yatırım yapmasını istiyoruz"

Batman’da inşaat sektörünün durma aşamasına geldiğini, bu yüzden çoğu ustaların batıya göç edip iş aradığını belirten inşaat ustası Musa Güneş, "Eskisine göre işlerimiz düşmüş. Eskiden inşaat sektörü daha çoktu, elimizde daha çok iş vardı. Şimdi eskisine göre inşaat sektörü durmuştur. Çoğu arkadaşımız inşaat sektörü olmadığı için batıya gitmişler. Bayramdan sonra bizde gitmeyi düşünüyoruz. Hükümetin doğuya biraz daha yatırım yapmasını istiyoruz. İş adamlarına iş imkânı sağlamasını istiyoruz. Her konuda iş sahasını açmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Uludağ Gözlem Festivali 'AstroFest 2017' başladı

Uludağ Gözlem Festivali 'AstroFest 2017' başladı

Uludağ Gözlem Festivali 'AstroFest 2017' başladı

Uludağ Gözlem Festivali 'AstroFest 2017' başladı

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55