,
  • BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Şahin: “Batman OSB ihtiyaca cevap vermiyor”

Şahin: “Batman OSB ihtiyaca cevap vermiyor”
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesini ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Batman’ın ihtiyacına cevap vermediğini söyledi.

Mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Batman’ın ihtiyacına cevap vermediğini söyleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı, OSB’nin şehir dışında daha geniş bir ortama taşınması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet,  Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanını ziyaret etti.

ASKON ziyaretinde Şahin ve beraberindeki heyeti, ASKON Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu karşıladı.

HÜDA PAR heyetini karşılayan Nasıroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette, iş adamlarının ve yatırımcıların yaşadığı sorunlar görüşüldü.

Yatırımcıların yıllardır kendilerine yer tahsis edilmesini beklediği Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) durumunun konuşulduğu ziyarette, bölge ekonomisi hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerindeki amaçlarının Batmanlı ve diğer yatırımcıların yaşamış olduğu sorunları tespit edip, bu sorunlar için çözüm önerileri üretmek olduğunu belirten Şahin, OSB’de yer olmadığı için çok sayıda yatırımcının kentte yatırım yapamadığını söyledi.

“Batman halkının refahını, huzurunu düşünmeliyiz”

HÜDA PAR Teşkilatı olarak kurum ve STK’ları ziyaretleri kapsamında ASKON’u da ziyaret ettiklerini belirten Şahin, “Batman’ın meselelerini, işsizliğini konuştuk. Batman’ın ekonomik olarak daha bir üst seviyeye çıkmak için neler yapılabileceğini konuştuk. İstiyoruz ki; hem STK başkanlarıyla hem de oda başkanları ile iş adamlarımızla bir araya gelelim. Batman’ımızın ekonomik sıkıntılarını, olumsuzluklarını konuşup çareleri birlikte düşünelim ve karar verelim. Faydalı bir ziyaret oldu. Önemli olan hepimizin kendi konumlarımız itibariyle Batman halkının refahını, huzurunu düşünüp, katkı sunmaya çalışmaktır.” dedi.

“Mevcut OSB Batman’ın iş ortamına cevap vermiyor”

OSB’de yer talebinde bulunan yatırımcılara kolaylık sağlanıp kendilerine yer tahsisinde bulunulması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Özellikle Batman’ımız için en önemli meselelerden bir tanesi de Organize Sanayi Bölgesinin şu anki haliyle ihtiyaca cevap vermemesidir. Mevcut OSB’nin de tarımsal araziler içerisinde bulunduğu, bu anlamda da bir olumsuzluk yaşandığı görülmektedir. Hazine arazilerinin olduğu Batman dışında daha büyük, gerçekten Batman’ın iş ihtiyacına cevap verebilecek bazı arazilerin tahsis edilip, OSB sahasının genişletilmesi gerekmektedir. Mevcut OSB Batman’ın iş ortamına cevap vermiyor. Acilen daha geniş bir sahada OSB için arsa tahsis edilmelidir.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nasıroğlu, sorunların giderilmesi ve Batman’ın gelişimine katkı sunmak amacıyla bu tür ziyaretlerin sıklıkla yapılması gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55