,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

“Sağlıklı Yaşamda Okul Tabanlı Temel Beslenme” eğitimi

“Sağlıklı Yaşamda Okul Tabanlı Temel Beslenme” eğitimi
Sabri Ülker Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile öğretmenlere hizmet içi eğitim kapsamında temel beslenme eğitimi verildi.

Sabri Ülker Vakfı, 7.yılını dolduran öğrenci sayısı ve sınıf düzeyi açısından Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir beslenme eğitim projesi “Yemekte Denge” kapsamında çok önemli bir adım daha atarak, Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenleri dengeli beslenme konusunda eğitti.

Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen ve Millî Eğitim Bakanlığı’nca sertifikalandıran hizmet içi eğitim programında öğretmenlere “Sağlıklı Yaşamda Okul Tabanlı Temel Beslenme” eğitimi verildi.

 

Koordinatörlüğünü Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler’in yürüttüğü eğitim; İstanbul, Gaziantep, Antalya, Sinop, Trabzon, İzmir, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş, Kayseri’de gerçekleştirildi.

 

Yemekte Denge eğitiminin mesajları 2017-2018 öğretim programında yerini aldı

Çocukların erken yaşlarda beslenme eğitimi almasını sağlayarak yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmış, sağlıklı gelecek nesiller oluşmasına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Yemekte Denge Eğitim Projesi mesajları, yenilenen öğretim programlarında yer aldı.

Ana mesajı “Her şeyi yiyebilirsin, önemli olan dengeyi nasıl kuracağını öğrenmek” olan Yemekte Denge eğitim projesinin temel mesajları; ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda Hayat Bilgisi dersinde “Sağlıklı Hayat” ünitesinde yer alıyor.

 

20.000 öğrenci ile başlayan proje bugün 6 milyon öğrenci-ebeveyn ve öğretmene ulaşıyor

Yemekte Denge Eğitim projesinin önemli yeniliklerine ilişkin konuşan Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, “2011 yılında Millî Eğitim Bakanlığı desteğiyle başlattığımız “Yemekte Denge”yi çocukların erken yaşlarda beslenme eğitimi almasını sağlayarak yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmış, sağlıklı gelecek nesiller oluşmasına katkı sunmak amacıyla hayata geçirdik. 20 bin öğrenciyle başlayan projemiz, 6 milyonun üzerinde çocuk, ebeveyn ve eğiticiye ulaştı. Bu yıl ise öğretmenlerimiz için önemli bir adım attık ve hizmet içi eğitim kapsamında temel beslenme eğitimi vermeye başladık. Projemizin ikinci önemli adımı da Yemekte Denge’nin temel mesajlarının okullarda ilgili derslerde okutulmaya başlanması oldu. Bu sayede daha çok öğrenciye ulaşma imkânını yakaladık” dedi.

 

Türkiye’nin öğrenci sayısı ve sınıf düzeyi açısından en kapsamlı ve sürdürülebilir beslenme eğitim projesi

 

Sabri Ülker Vakfı’nın temel misyonlarımızdan biri olan “sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak” amacından hareketle hayata geçirdiği Yemekte Denge projesi, Türkiye’de temel eğitimde öğrenim gören öğrencilerin ve ebeveynlerinin, öğretmenlerin, yöneticilerin ve okullarda görev yapan tüm çalışanların sağlıklı beslenme alışkanlığının geliştirilmesine destek olma hedefiyle yola çıktı.

Türkiye’nin en kapsamlı sağlıklı beslenme projesi olan Yemekte Denge, ilkokul çağındaki çocuklara dengeli beslenmenin kurallarını yasaklar olmadan, oyunlarla, yaratıcı çalışmalarla, eğlenerek öğretiyor, Yemekte Denge eğitimleri sayesinde çocuklar neyi ne kadar yiyeceklerini öğreniyor, fiziksel aktivitenin önemini kavrıyor, sağlıklı kalmak için temel hijyen kurallarını benimsiyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55