,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması'nın ödül töreni yapıldı

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması'nın ödül töreni yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay'ın ortaklaşa düzenlemiş olduğu 8'inci Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması'nın ödül töreni, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay'ın ortaklaşa düzenlediği 8'inci Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerinin; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerine katkıda bulunmalarının ve yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerinin artırılmasının amaçlandığı yarışmada; İstanbul'daki okullardan edebi kategoriden 89, görsel kategoriden 97 eser yarıştı. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen eserler ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde derecelendirildi.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Yelkenci, "Yarışmaya Türkiye genelinde 30 bin başvuru yapıldı. 30 binin 12 bini İstanbul'dan katıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu eserlerden birinci, ikinci ve üçüncüler seçildi. Bu başarı önemli olmakla beraber asıl önemli olan başvurmak ve katılmak, bu konu üzerinde düşünmek ve fikir üretmektir. Çocuklarımızın bu konularda fikir üretmeleri ve kendi geleceklerini inşa etmeleri anlamına geliyor. Onların geleceğini onlardan daha güzel kimse inşa edemez." dedi.

Her bağımlılık alanının karşısına güzel bir alışkanlık koyulabileceğine dikkati çeken Yelkenci, şunları söyledi: "Mesela; teknoloji bağımlılığının karşısına kitap okumak, arkadaşlarınla sohbet etmek, annene ve babana vakit ayırmak gibi güzel alışkanlıkları koyarsanız, kendinize hedef olarak o güzel alışkanlığı seçerseniz bağımlılıklar kendiliğinden yok olacaktır. Bu şekilde düşünerek hem kendiniz için hem de arkadaşlarınız için bağımlılıktan uzak, güzel yarınları oluşturursunuz."

Yarışmaya değer verdiklerini anlatan Yılmaz ise "Türkiye bağımlılıkla mücadele programı çerçevesinde, okullarda bağımlılık eğitimi veriyoruz. Bu bağımlılık eğitimlerinin eğitimden öte bu tür yarışmalarla desteklenmesini çok önemsiyoruz. Uluslararası kuruluşlar da uluslararası standartlar da hep bunu söylüyor yani eğitimlerin daha etkili olması için, çocukların bağımlılıkla ilgili bilinç dünyasının değişmesi için bu tür etkinliklerle desteklenmesi gerekiyor. Bu sene gerçekten bizim açımızdan büyük ve organize bir şekilde gerçekleşti. Bir sistem kurduk. Bu eserlerin sisteme yüklenmesi bizim açımızdan veri sağlaması amacıyla önemliydi. Bu sene çok kıymetli bir şey oldu; kaç okul, hangi eserle başvurmuş tamamını görebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ödül töreninde, görsel ve edebi kategoride 186 eser arasından 6 eserin sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine ödülleri takdim edildi.

Edebi kategoride; ilkokullar arasından Beyoğlu Galatasaray İlkokulu öğrencisi Azra Durmuş, ortaokullar arasından Bahçelievler Emir Sultan Ortaokulu öğrencisi Selcan Köroğlu, liseliler arasından Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşen Kocabaş birincilik ödülü almaya hak kazandı.

Görsel kategoride; ilkokullar arasından Esenyurt Sabahattin Zaim İlkokulu öğrencisi Alara Yılboğa, ortaokullar arasından Arnavutköy TOKİ Taşoluk Ortaokulu öğrencisi Berra Nur Kavalcı, liseliler arasından Kadıköy Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Buğra Çimen birinci oldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55