,
  • BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: Adil ve hakkaniyetli bir düzenleme istiyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: Adil ve hakkaniyetli bir düzenleme istiyoruz
Hemşireler Haftası nedeniyle Gaziantep Burç Park'ta sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sendikal gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Şubesi, Hemşireler Haftası münasebetiyle Burç Park'ta 850 sağlık çalışanıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez, "Sağlık-Sen, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu şiar edinmiş, milli ve manevi değerlere sahip erdemliler hareketinin adıdır." dedi.

Kerkez, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik beklenen yasal düzenlemelerin bir an önce meclisten çıkmasını beklediklerini söyledi.

Kahvaltı programında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Arif Özaydın, "Konu sağlıksa gerisi teferruattır." diyerek sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi noktasında yanlarında olduklarını dile getirdi.

Özaydın, "Pandemi sürecinde bazı ekonomik sıkıntılar yaşanmasına rağmen bunların geçici olduğunu, bir ekonomist olarak söylüyorum. Bu ekonomik sorunlarımızı da birlik beraberlik içinde kolaylıkla üstesinden geleceğimize inanıyorum." dedi.

Programda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise dün olduğu gibi bugün de eşitlik, hakkaniyet ve adalet misyonuyla hareket ettiklerini söyledi.

Fedakârlık timsali sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabilmeleri için son ana kadar mücadele edeceklerini belirten Barutcu, "Sağlık-Sen her zaman doğrunun, haklının, mazlumun yanında; haksızlığın, zulmün karşısında olmuştur. Bu duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz." diye konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeklerini korumak için var güçleriyle mücadele ettiklerini kaydeden Barutcu, "Sağlık-Sen'in gücü birlik ve beraberliğimizden geliyor. Teşkilatımız giderek büyüyor. Biz asla inandığımız yoldan, davamızdan geri durmuyoruz. Mücadele ediyor ve sorunların üstesinden gelmeye devam ediyoruz. Çünkü biz inanmış bir teşkilatız." ifadelerini kullandı.

Durmuş, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi

Gaziantep Üniversite Şubesinin düzenlediği kahvaltı organizasyonunda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık-Sen'in büyük bir aile olduğunu belirten Durmuş, sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarını daha ileriye taşımak için mücadele ettiklerini anlattı.

Durmuş, "Sendikal hareketimizin odak noktası her zaman sağlık çalışanlarımızın çıkarları oldu. Onurluca, eğilmeden, kırmadan ve dökmeden alın terinin hakkını savunuyoruz. Bizler, inandığımız davadan asla taviz vermeyiz." dedi.

"En önemli gündem maddemiz 3600'ün tüm çalışanları kapsaması"

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Durmuş hem masada hem sahada sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için büyük bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Bu mücadele sonucunda önemli kazanımlara imza attıklarının altını çizen Durmuş, "Sabit ek ödemelerdeki yüzde 20 artış, gerçekten çok önemli bir kazanımdır. Genel kazanımlara, hizmet kolumuzdaki kazanımların da eklenmesiyle sağlık çalışanlarının gelirlerinde önemli bir artış sağlamış olduk." dedi.

Şu anda en önemli gündem maddelerinin 3600 ek gösterge olduğunu belirten Durmuş, ek göstergenin lisanser sağlık çalışanları kapsayacağını hatırlattı.

Durmuş, ek gösterge artışının tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkması için mücadele verdiklerini söyledi.

"Adil ve hakkaniyetli bir düzenleme istiyoruz"

Gündemde olan sağlık çalışanlarının ücretlerine yönelik yapılacak düzenlemenin de en kısa sürede Meclis'e gelmesini beklediklerinin altını çizen Durmuş, "Zaten döner sermaye mağduru olan sağlık çalışanları bir de enflasyon altında eziliyor. O yüzden tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak, adil ve hakkaniyetli bir düzenleme istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55