,
  • BIST 9554.37
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aslan ve babası defnedildi

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aslan ve babası defnedildi
​Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Sağlık- Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve ardından Rabbine kavuşan Baba Hüseyin Aslan memleketi Diyarbakır'ın Hani ilçesinde toprağa verildi.

 

Yaklaşık 2 aydır Coronavirus tedavisi gören Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, dün sabah saatlerinde vefat etti. Aynı hastalıktan dolayı tedavisi devam eden Hüseyin Aslan'ın vefat haberi de dün akşam saatlerinde geldi.

Tedavi gördükleri hastanelerde vefat eden baba-oğulun cenazeleri merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Asri Mezarlığına getirilerek yıkama ve kefenleme işlemleri yapıldı.

Kalabalık araç korteji eşliğinde Hani ilçesine götürülen cenazeler, Gürbüz Mahalle Mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, merhum Aslan'ın tüm hayatının haksızlıkla mücadele sürecinde geçirdiğini belirterek taziyelerini iletti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın

Yalçın, "Abdülaziz Başkanımıza ve muhterem babalarına Allah'tan rahmet diliyorum. Kabri nur, makamı ali, mekânı cennet olsun. Abdülaziz Başkan, hakikaten değer ve kıymet verdiğimiz mümin ve mücahit bir arkadaşımızdı. Hayatı hep mücadeleyle geçip haksızlıkların karşısında her zaman dik durarak birçok insanın hakkını savundu. Bunun içinde dünyada birçok dost biriktirdi." dedi.

Taziyelerini ileten Yalçın, "Bugün burada dostları, arkadaşları şahitlik etmek için bir araya geldiler. Rabbim geride kalanlarına sabr-ı cemil ihsan etsin. Abdülaziz Başkanımızın ve muhterem babasının mekanını cennet eylesin, herkese dostlar biriktirmeyi nasip etsin. Uzaktan veya yakından buraya katılan tüm cemaate sendikada yol arkadaşı ve mücadele ettiği bir kardeşi olarak hürmetlerimi ifade ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş

Cenaze törenine katılım sağlayanlardan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Yaklaşık 12 yıldır Ankara'da beraber çalıştığımız gerçek bir dava arkadaşı ve samimi bir dosttu. Yalnız kaldığınızda derdinizi anlayabilen, paylaşabilen ender insanlardan biriydi. Sendikacılık noktasında da gerçekten milletin meselesini kendi meselesi olarak dert edinmiş temiz bir şahsiyetti. Allah gani gani rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Durmuş, "Elbette ki bu köyün içinden çıkmış olan değerli bir insandı. Bugün babası ile aynı gün toprağa verilmesi çok acıdır. Rabbim onları cennette de bir eylesin, geride kalan sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Bizim için büyük bir kayıp, inşallah onun boşluğunu evlatları dolduracaklardır." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz

Aynı köyde büyüyüp 1980'li yıllarda birlikte İslami çalışmalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz ise, "Aziz kardeşimiz hem köylümdür hem de 80'li yıllardan beri İslami çalışmalarda tanıdığım ve bildiğim güzel bir insandı. Gerçekten ondan rahatsız olanı duymadık. Rabbim ailesine ve sevenlerine sabır versin." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Değerli bir insandı, hizmet ehliydi, İslami olarak da gerçekten güzel bir düşüncesi vardı, muvahhitti. Rabbim mekanını cennet eylesin, gani gani rahmet etsin. Bu son birkaç ay içerisinde Coronavirus'ten dolayı tedavi gördüğü yoğun bakımda çok sıkıntı çekti. Rabbim çektiklerini (varsa) günahlarına kefaret etsin inşallah. Bütün Müslümanların başı sağ olsun." diye belirtti.

Enes Aslan

Bu acılı günde kendilerini yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkürlerini ileten Merhum Abdulaziz Aslan'ın oğlu Enes Aslan, "Babam şeref ve izzet sahibi bir adamdı ve bunu bize çok iyi bir günde de gösterdi. Allah ondan razı olsun. Güzel bir günde, üç aylarda ve cuma gecesi vefat etti. Bazı ölümler vardır insanlarda çok ciddi uyanışlar sağlar. Babamda şunu iyi gördüm: İslam şeref ve izzet dinidir. Babam İslam dini üzere olduğu için bugün tüm insanlar onun arkasında şerefli ve izzetli bir adam diye bahsediyor, salgına rağmen binlerce insan onun için son görevini yerine getirmeye çalışıyor." dedi.

Aslan, "Allah ondan razı olsun. Bize çok güzel bir baba idi, ümmeti yetim bıraktı. Ümmet için güzel şeyler yapıyordu. İnşallah Allah, onun bayrağını bize taşımayı nasip eder. Bizde ümmet ve insanlık için faydalı birer evlat oluruz. Babamdan bir gün sonra, aynı saat ve hastalıktan dedem de vefat etti. İkisinin yokluğu çok acı verici. İkisinin güzel bir şekilde ahirette karşılaşacaklarına inanıyoruz. İkisine de Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55