,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Sağlık Bakanlığı Bursa Şehir Hastanesine organ nakli merkezi ruhsatı verdi

Sağlık Bakanlığı Bursa Şehir Hastanesine organ nakli merkezi ruhsatı verdi
Organ bağışında uzun yıllardır Türkiye birinciliğini elinde bulunduran Bursa Bölgesi'nde yeni bir organ nakil merkezi daha hizmete girdi.

Tam teşekküllü merkez sayesinde Bursa'ya yeni bir böbrek ve karaciğer nakil merkezi kazandırıldı. Nakiller artık Bursa Şehir Hastanesi'nde de yapılabilecek. Bu kapsamda Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz Bursa Şehir Hastanesi Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi

"Bursa Şehir Hastanesi Türkiye'de beyin ölümü tespiti ve donür haline dönüşmesinde Türkiye birincisi"

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, "Yaklaşık on yıldır organ naklinde beyin ölümü tespiti ve bunun donür haline dönüşmesinde birinciliğini açık ara devam eden il ve bölge konumdadır. Son yapılan değerlendirmelerde Türkiye’de yine birinci olduk. Bursa Şehir Hastanesi Türkiye’de beyin ölümü tespiti ve bunun donür haline dönüşmesinde Türkiye birincisi olmuştur. Şehir hastanemizde organ nakli faaliyetimiz yoktu. Tespit ettiğimiz beyin ölümleri vakalarını Türkiye’de ihtiyacı olan organ bekleyen illere ve merkezlere sunuyorduk. Artık organ nakli Türkiye birincisi olan hastanemizde hastalarımıza naklederek yeni bir süreci başlatmış bulunuyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından 9 Aralıkta sertifikamız onaylandı." dedi.

“Randevu iptal etmek 15 saniyenizi alır” Son günlerde gündemde olan MHRS randevuları için konuşan Yavuzyılmaz, "Bursa'da 35 bin MHRS hasta randevulardan 4 bin kadarı randevulara gelmiyor. Bu 4 bin hastanın hakkına girmek oluyor. Randevu iptal etmek 15 saniyenizi alır. Lütfen randevuya gelemeyecek vatandaşlar, randevusunu iptal etsinler.” diye belirtti.

“5 milyon hastayı muayene ettik”

Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun Topal, "Açılışımızdan bu yana 3 buçuk yıl geçti. Eğitimlere başlıyor olacağız. 5 milyon hastaya muayene ettik. 210 bin ameliyat, gerçekleştirdik ve 5 yüz bin Covid-19 hastası görmüş ve bu hastaların 50 binini yatarak tedavi ettirmiş bir hastaneyiz. Nitelikli her hizmeti hastanemizde vermiş durumdayız. Organ nakli ise bu niteliğin zirvesi konumundadır. Ekibimiz organ nakli konusuna gönüllü olarak girdi. Bu hizmetin burada verilmesi için öncülük ettiler. Kısa süre içerisinde tüm hastaneler konusunda birinciliğe yükseldik. Bu konuda destek veren başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kornea, karaciğer, böbrek gibi organ nakillerinde Türkiye geneli ile Bursa özelinde resmi sayıları paylaşıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55