,
  • BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'de ilaç bulunamıyor haberlerinin somut gerçekle ilgisi yoktur

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'de ilaç bulunamıyor haberlerinin somut gerçekle ilgisi yoktur
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada "Türkiye'de ilaç bulunamıyor" iddialarının somut gerçekle ilgisinin olmadığını savundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında konuştu.

"Yükü ağır bir meslektir hekimlik"

Sağlık çalışanlarının hakları için diyalog içinde olduklarına dikkat çeken Bakan Koca, "Bugün huzurlarınızda sadece Sağlık Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir hekim olarak bulunuyorum. Doktor, hastasına sevgi ve şefkatle yaklaşan kişidir. Yükü ağır bir meslektir hekimlik. Tüm ayrışmalardan, sürtüşme ve çatışmalardan arındırılmış bir iş yapar hekimler. Sağlık çalışanlarının hakları için diyalog içinde olduk. 'Maaşları, özlük hakları konusunda atılacak adımları ortak iradeyle atmalıyız' dedik. Bakanlığımıza verdiğiniz destek için şükran duyuyor ve desteğinizin son noktaya değin devam edeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Sağlıkta şiddete karşı toplumsal dayanışma oluşturmak zorundayız"

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına değinen Bakan Koca, "Yeni bir şiddet olayı vuku bulduğunda çalışanlarımıza söyleyeceğim kelimeleri bulmakta aciz kalıyorum. Bütün kurumlar olarak, sağlıkta şiddete karşı toplumsal dayanışma oluşturmak zorundayız. Hukuk, sorumluluk ahlakıyla eli kolu bağlı olan sağlık çalışanını korumalıdır. Sağlık çalışanları ağır davalara maruz kalıyor, büyük tazminatlar ödüyorlar. Bu alanda ihtisas mahkemesinin olmaması davaların seyrini yanlış yönlere sürüklüyor. Hekimler astronomik tazminat korkusuyla hastalarına müdahale etmeleri gereken noktada adeta eli kolu bağlı kalıyorlar. Hekimlerimiz en zengin ülkelerin alıcı gözlerle baktığı, en iyi yetişmiş hekimlerdir. Bunu unutmayın." diye konuştu.

"Türkiye'de ilaç bulunamıyor haberlerinin somut gerçekle ilgisi yoktur"

Türkiye'de son günlerde yaşanan ilaç sıkıntısına vurgu yapan Bakan Koca, "Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumumuz, ülkemizde ilaç ve tıbbı regülâsyonundan sorumlu uluslararası tanınırlığı olan bir otoritedir. Bu kurumumuzun faaliyetleri ile bugün Türkiye'de kullanılan her 100 kutu ilacın 88'i ülkemizde üretilmektedir. Bu kurumumuz sayesinde her yıl ilaç ihracatımız katlanarak artmaktadır. Türkiye'de ilaç bulunamıyor haberlerinin somut gerçekle ilgisi yoktur. Somut gerçek 'Türkiye'ye pahalı ilaç satmaya çalışıyoruz ama satamıyoruz' feryadıdır. Hastamızı dermansız bırakmayız; ama milletimizin emaneti olan kaynağı da küresel fırsatçılara peşkeş çekmeyiz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55