,
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Sağlık Bakanı Koca Nusaybin'de

Sağlık Bakanı Koca Nusaybin'de
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Nusaybin Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Nusaybin Devlet Hastanesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, harekât sonrası sağlık hizmetleri ile ilgili çalışmalarının olduğunu söyledi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Nusaybin Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Beraberindeki Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz ve AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ile Nusaybin Devlet Hastanesine gelen Sağlık Bakanı Koca, burada Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar, Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Mehmet Emin Ay ve AK Parti İlçe başkanı Mehmet Latif Özel tarafından karşılandı.

Daha sonra Devlet Hastanesindeki Acil Servis ve müşahede odasını ziyaret eden Sağlık Bakanı Koca, hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca şöyle konuştu:

"Özellikle hastanede yatan yaralıları ziyaret etmek ve çalışanlarımızın gayretle var olan eksiği varsa yerinde görüp gereğini yapma noktasında bir ziyaretimiz oldu. Yaralarımızın ciddi bir sorunu olmadığını, hayati ve yaşamsal bir sorunlarının olmadığını genel olarak yapılan hizmetlerde herhangi bir eksiğin yaşanmadığını biliyorsunuz. Havan ve roketatar atılmış olmasına hatta hastaneler hedef alınmasına rağmen fedakâr, gayretli sağlık çalışanlarımız özellikle zemin ve bodrum katlarda çalışmalarına devam ederek hizmeti asla kesintiye uğratmadan bu hizmeti verme noktasında bir gayret içerisinde oldular. Burada sağlık çalışanlarımıza fedakârlık, gayretli çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Genelde bizim gördüğümüz çalışanlarımızın özellikle daha önceden var olan kadroya ilave olarak 9 Ekim'deki operasyon sonrası 11 personel takviyesi yapmıştık. Ağırlıklı uzman hekim, pratisyen ve çalışan sağlık personelini olabildiğince eksiksiz bir şekilde kadroyu tamamlama içerisinde olduk. Bu anlamda yeterli hizmeti verip yerinde bir gayretle bu hizmeti 24 saat boyunca verildiğini müşahede ettik.”

“Kamışlı'ya ‘kimyasal silah getirildi’ iddiası”

Bir gazetecinin “Kamışlı'ya ‘kimyasal silah getirildi’ iddiası olduğunu ve eğer kimyasal silah atılsa önlemlerimiz var mı?” sorusuna Bakan Koca, “Kimyasal önlemler anlamında yapabilecek önlemlerimiz var ama şu anda öyle bir durum söz konusu değil. Bu anlamda tedbirlerimizi almış durumdayız. Gereken çabayı rahatlıkla yine sağlık personelimiz gösterdiğini söyleyebiliriz.” diye konuştu.

“Operasyondan sonra sağlık hizmetleri ile ilgili bir çalışmamız var”

Bakan Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Operasyondan sonra sağlık hizmetleri ile ilgili bir çalışmamız var. Özellikle Kamışlı olsun Telabyat veya Resulayn bölgesinde olsun orada yapabileceklerimizin altyapısını, hazırlığı yaptık. Bununla ilgili bu geceden sonra ne yapacağımız daha netleşecek. Yani kolay hizmet verebileceğimiz yerlerden bir tanesi Kamışlı buraya çok yakın olduğu için burada bir takım istasyonlar oluşturarak hızlı, özellikle bu modern yapısıyla, teknik altyapısı güçlü olan hastane ile bu hizmetleri devam ettirmek mümkündür.”

Sağlık Bakanı Koca, daha sonran Nusaybin'den ayrıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55