,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Sağlam’dan Kudüs için yapılacak mitinglere katılım çağrısı

Sağlam’dan Kudüs için yapılacak mitinglere katılım çağrısı
HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Peygamber Sevdalıları ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından Diyarbakır’da, SP'nin İstanbul’da ve Yeniden Refah Partisi tarafından Sakarya'da düzenlenecek olan Kudüs'e sahip çıkma mitinglerine katılım çağrısı yaptı.

Sağlam, Peygamber Sevdalıları ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından Diyarbakır’da, Saadet Partisi tarafından İstanbul’da ve Yeniden Refah Partisi tarafından Sakarya'da düzenlenecek olan Kudüs'e sahip çıkma mitinglerine katılım çağrısı yaptı.

Kudüs’ün ümmetin ortak meselesi olduğuna vurgu yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sıradan bir İslam coğrafyası olmadığına dikkat çekti.

Mescid-i Aksa’nın öneminden bahseden Sağlam, "Kudüs ve Mescid-i Aksa derken, sıradan bir mescitten veya sıradan bir İslam coğrafyasından bahsetmiyoruz. Mescid-i Aksa, yeryüzünde ibadet için kurulan mescitlerin ikincisidir. Aynı zamanda ibadet etmek için, namaz kılmak için, sefere gidilecek mescitlerin de üçüncüsüdür. Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e bu gözle bakıyoruz. Bu sadece Filistinlilerin davası değil, ümmetin ortak davasıdır. Bu nedenle her kim Kudüs meselesini Mescid-i Aksa meselesini gündeme getirip ümmetin bunun üzerinde yoğunlaşmasını sağlarsa, ümmet için güzel bir hizmet yapmış olacaktır.” dedi.

“Kudüs, Müslümanların ortak sevdası”

Müslümanların değerlerine hakaret edenlere karşı mitinglere katılımın bir adım olduğunun altını çizen Sağlam, “Evet, belki sadece sokaklara çıkıp bunu telin etmek tek başına yeterli olmayacak ama bu bir adımdır. Biz özellikle, Müslümanlara bu hakareti yapan, bu ihaneti yapan guruplara, güruha şunu haykıracağız: Ümmet; Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın, siyonistlerin çizmesi altında ezilmesine asla razı olmayacaktır. Biz, özellikle bu etkinlikler vesilesiyle dünyaya bu mesajı vereceğiz ve dünyanın her yerinden, Kudüs’ün Müslümanların ortak sevdası olduğunu, Kudüs’ün Müslümanların ortak değeri olduğunu ilan edip haykıracağız. Bu nedenle bu pazar günü Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya’da yapılacak olan etkinliklere halkımızın, çoluk çocuğunu alarak katılım göstermelerini, Kudüs’ün Müslümanların ortak malı ve sevdası olduğunu haykırmalarını istiyoruz. Bütün halkımıza, bu alanları boş bırakmamalarını ve en gür sesle işgal planlarını telin ettiklerini ilan etmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55