,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Sağlam'dan "Dünya Kudüs Günü" çağrısı!

Sağlam'dan "Dünya Kudüs Günü" çağrısı!
HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Dünya Kudüs Günü" mesajında, "İslam ümmetinin Mescid-i Aksa'yı siyonistlere asla bırakmayacağının işareti olarak etkinliklere destek verelim; zulme karşı sessiz kalmadığımızı gösterelim." çağrısında bulundu.

"Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, tüm Müslümanlara meydanlara çıkarak Kuds-ü Şerif'i sahiplenme ve yapılacak etkinliklere katılım gösterme çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle yayımladığı mesajda, "İslam ümmetinin Mescid-i Aksa'yı siyonistlere asla bırakmayacağının işareti olarak etkinliklere destek verelim; zulme karşı sessiz kalmadığımızı gösterelim." çağrısında bulundu.

Yüce Allah'ın, mukaddes Kudüs'ün önemine vurgu yaptığı İsra ayetini hatırlatan Sağlam, 70 yılı aşkındır işgal altında olan Kudüs için ümmetin ayağa kalkması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlam, "Rabbimizin çevresini mübarek kıldığı, Müslümanların ilk kıblesi, Resulullah'ın Mirac'a yükseldiği mukaddes belde Kudüs ve Mescid–i Aksa, 70 yılı aşkın zamandır siyonist rejimin işgali altında. Kudüs, tevhidin, peygamberlerin şehridir. Mescid-i Aksa Ümmetin onurudur. Müslümanların söz konusu işgali kabul etmediklerini göstermeleri gerekir. Filistin'de yaşanan 'Felaket Günleri' artık son bulmalıdır. Göçe zorlanan, evinden/yurdundan sürülen, bombalarla evleri başlarına yıkılan mazlumların durumu artık uykuları kaçırmalı, tüm ümmeti ayağa kaldırmalıdır." ifadelerini kullandı.

"İşgalin hiçbir zaman kabul edilmeyeceği gösterilmelidir"

Kudüs'ü savunmanın sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslüman fertlerin görevi olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Siyonistlere ait malların boykot edilmesi yanında, işgal rejimine karşı yapılan her türlü protesto ve etkinliklere katılarak, ümmetin susmayacağı ve işgalin hiçbir zaman kabul edilmeyeceği gösterilmelidir. Filistin özgür olacaktır. Kudüs özgür olacaktır. Mescid-i Aksa özgür olacaktır. İslam Ümmetinin bağrına saplanan hançerin açtığı yaranın sarılması, sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların her bir ferdinin görevidir." dedi.

"Zulme karşı sessiz kalmadığımızı gösterelim"

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılım çağrısında bulunan Sağlam, "Her yıl Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü olarak anılmaktadır. İslam ümmetinin Mescid-i Aksa'yı siyonistlere asla bırakmayacağının işareti olarak etkinliklere destek verelim; zulme karşı sessiz kalmadığımızı gösterelim. Dileğimiz ve umudumuz, Dünya Kudüs Günü büyük uyanışa vesile olsun; özlenen özgürlüğün müjdecisi olsun!" diye kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55