,
  • BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Sağlam: "Libya'da siyasi müzakere yolu tercih edilmeli, siyasi birlik sağlanmalı"

Sağlam: "Libya'da siyasi müzakere yolu tercih edilmeli, siyasi birlik sağlanmalı"
Libya'daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Sorun ve problemlerin çözümü için silahlı çatışma değil, siyasi müzakere yolu tercih edilmeli, ülkede siyasi birlik sağlanmalıdır." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, dış gündemin sıcak başlıklarından Libya'daki son gelişmeler ve siyonist rejimin Filistin topraklarını işgal ve ilhak etme planı konularında değerlendirmelerde bulundu.

Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana 9 yıl geçmesine rağmen Libya'da özlenen istikrar ve huzurun bir türlü sağlanamadığını hatırlatan Sağlam, bir an önce çatışmaların sona erdirilerek Libya'nın istikrara kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, 40 İslam ülkesinin liderlerine, Batı Şeria'nın işgal girişimine ve Kudüs'e karşı işlenen suçlara karşı acilen harekete geçme çağrısında bulunmasını değerlendiren Sağlam, İslam ülkelerinin bu çağrıya kulak vermesi gerektiğini kaydetti.

Libya'da son gelişmeler

Libya'daki son gelişmeleri değerlendiren Sağlam, "Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen Libya'da özlenen istikrar ve huzur bir türlü sağlanamadı. Libya'daki zengin petrol ve doğalgaz rezervleri, Libya topraklarını siyasi ve askeri savaş alanına çevirirken, Libya halkını da kaosa, savaşa, açlık, göç ve yıkıma sürüklemektedir. Bir an önce çatışmalar sona erdirilip Libya istikrara kavuşturulmalı, kaos daha fazla devam etmemelidir. Coğrafyamız ikinci bir Suriye krizini kaldıramaz. Bu durum, bölgemiz için felaket olacaktır. Buna asla müsaade edilmemelidir." dedi.

Meşru hükümet ile iş birliğinin Libya'nın istikrarına katkı sunması gerektiğini belirten Sağlam, "Komşu ve bölge ülkeleri, meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni muhatap almalıdır. Türkiye ve meşru Libya Hükümeti arasındaki iş birliği ile komşu ülkeler arasındaki koordinasyon, Libya'nın barış ve istikrarı için geliştirilmelidir. Ülke, dış güçlerden ve paralı askerlerden bir an önce arındırılmalıdır. Sorun ve problemlerin çözümü için silahlı çatışma değil, siyasi müzakere yolu tercih edilmeli, ülkede siyasi birlik sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı. 

İşgal rejimi meşru değildir

Siyonist rejimin, her gün Filistin topraklarının bir parçasını işgal ettiğini söyleyen Sağlam, "Son olarak Batı Şeria'da yasadışı yerleşim yerlerini ilhak edeceğini ve Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini devam ettireceğini ilan etti. Bütün uluslararası hukukun ihlali olan bu girişim, Filistin halkına karşı uygulanan zulüm ve haksızlıkların sadece küçük bir parçasıdır. İşgal ve zorbalığın sona erdirilerek Filistin halkının özgürlüğüne kavuşturulması, bütün insanlık üzerinde bir borçtur. Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 40 İslam ülkesinin liderlerine birer mesaj göndererek Batı Şeria'nın işgal girişimine ve Kudüs'e karşı işlenen suçlara karşı acilen harekete geçme çağrısında bulundu. Heniyye, liderlere gönderdiği mesajda işgal rejiminin suçlarına karşı 'İslam ve Arap Ülkeleri zirvesi' düzenlenmesini istedi." dedi.

"İslam İşbirliği Teşkilatı, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacak bir projeyi hayata geçirmelidir"

Hamas'ın çağrısına kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Sağlam, "İslam ülkelerinin yöneticileri ve vicdan ehli bütün insanlar Heniyye'nin çağrısını dikkate almalı, 72 yıldır devam eden bu işgal ve talanı sona erdirecek adımlar artık atılmalıdır. Kuruluş amacı Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması olan İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalı, işgali sona erdirecek, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacak bir projeyi hayata geçirmelidir. İslam ülkeleri, işgalin kabul edilmesi ve siyonist rejimin meşru görülmesi anlamına gelecek 'Normalleşme Adımları'ndan vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55