,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

​Sağlam: İhtilafları bırakıp İslam düşmanlarıyla mücadele etmeliyiz

​Sağlam: İhtilafları bırakıp İslam düşmanlarıyla mücadele etmeliyiz
Irak ​Kürdistan Bölgesinin başkenti Erbil'e gelen HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Müslümanların aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp İslam düşmanlarıyla mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'e (Hewler) geldi.

Sağlam, temasları kapsamında Erbil'de faaliyet gösteren Ronakî Derneği'ni (Dezgayî Ronakî) ziyaret etti. Sağlam ve beraberindeki heyet, derneğin genel başkanı Dr. Ehmed Balîsanî (Serperiştyarî Gişti) ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyaretleri dolayısıyla HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam ve beraberindeki heyete teşekkür eden Ehmed Balîsanî, HÜDA PAR'a çalışmalarında başarılar diledi.

Burada Türkiye siyasetindeki son durum ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Kürd halkının durumu ve yaşadığı sıkıntılar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

İslam ümmetinin dininin, derdinin bir olduğunu, bir sorun ve sıkıntı karşısında tüm ümmetin içinin acıdığını belirten Sağlam, ümmetin sorun ve sıkıntılarının çaresinin vahdetten geçtiğini, bunun da ümmetin bilinçlenmesiyle olabileceğini söyledi. Sağlam, amaçlarının İslami bir toplum oluşturmak olduğunu, bunun için Türkiye'de ve Kürdistan'da siyaset yaptıklarını ifade etti.

İslami bir toplumun oluşması için her camianın birlikte güç birliği oluşturarak çalışması gerektiğini dile getiren Sağlam, toplumun sorunlarının çözümünün ancak İslam'da olduğunu kaydetti.

İslam'a ve Müslümanlara hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini belirten Sağlam, "İslami referans alan bir partiyiz. Onun için bizler herhangi bir kavim farkı gözetmiyoruz. İslam'a, Müslümanlara hizmet ettikten sonra bizler için kişilerin hangi kavme mensup oldukları hiç önemli değildir. Böyle olduktan sonra hangi kavimden olursa olsun bizler kardeşiz." dedi.

"İslam devletinin kurulması için mücadele edilmeli"

Müslümanların aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakması gerektiğini vurgulayan Sağlam, "Rabbimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, Peygamberimiz bir diyenler öncelikle aralarındaki ihtilafları ortadan kaldırmalıdırlar. Bunun için tüm İslami cemaatler dünyaya hükmedecek güçlü bir İslam devletinin kurulması için mücadele etmeleri gerekiyor. Müslümanların, onları bir araya getirecek binlerce ortak değeri vardır. Ama ne yazık ki küçük ihtilafları aralarına koyup birliklerini koparıyorlar. Bu şekilde paramparça olup ne acıdır ki emperyalistler için yutulacak lokma haline geliyorlar." diye konuştu.

"İhtilafları bırakıp İslam düşmanlarıyla mücadele etmeliyiz"

Müslümanların güç birliği oluşturmaları için yıllardır mücadele ettiklerini, bunun için çaba harcadıklarını ifade eden Sağlam, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler Müslümanların kesinlikle aralarındaki tüm ihtilafları bir kenara koyması gerektiğini söylüyoruz. Onları bir yapacak, bir araya getirecek mukaddesatlara sarılmalıdırlar. Onlar da Allah'ın kitabı ve Peygamberin sünnetidir. İhtilaflarımızı bir süreliğine de olsa bir kenara bırakıp bunların etrafında toplanarak öncelikle İslam düşmanlarıyla mücadele etmemiz gerekiyor. Emperyalistlerin hâkimiyeti ortadan kalktığı zaman ondan sonra aramızdaki küçük ihtilafları halletmek kolay olacaktır. Çünkü tüm küfür bir olmuş İslam'ı, Müslümanları ortadan kaldırmak için çabalıyor."

"Kürdler İslam'la şeref buldular"

Kürd halkının durumu ve yaşadığı sıkıntılar ile ilgili de konuşan Sağlam, "Kürdler İslam'a sarılarak izzet sahibi oldular. İslam Diyarbakır'a (Amed) gelmeden önce Kürdler Romalıların, Farslıların uşaklarıydılar. Müslüman oldukları gibi Araplarla kardeş olup Bitlis'i birlikte fethettiler. İslami zorla değil kendi özgür iradeleriyle kabul ettiler." ifadelerini kullandı.

Ziyarette HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'a, Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreter Şehzade Demir ve HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın eşlik etti.(İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55