,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Sağlam: ABD’nin terör saldırısını şiddetle tel’in ediyoruz

Sağlam: ABD’nin terör saldırısını şiddetle tel’in ediyoruz
HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ABD’nin, Irak’ın başkenti Bağdat’ta İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi hedef alan terör saldırısını şiddetle kınadığını söyledi.

​HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin katledildiği saldırıyı şiddetle tel’in ettiğini belirterek İran ve Irak yönetimleri ile halklarına başsağlığı dileklerini iletti.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ABD’nin, Irak’ın başkenti Bağdat’ta İran ve Irak askeri yetkililerini hedef alan terör saldırısını şiddetle kınadığını söyledi.

Sağlam, Amerika’nın savaşının İslam ile olduğunun altını çizerek ABD’nin Sünni ve Şii ayırımı yapmadan kendi çıkarı için tehlikeli gördüğü her kesimi hedef aldığını belirtti.

Uluslararası kamuoyunu ve kuruluşlarını, dünya barışını ve istikrarını tehdit eden bu ve benzeri olaylara güçlü bir tepki vermeye davet eden Sağlam, Irak ve İran yönetimlerine ve halklarına, taziye ve başsağlığı dileklerini sundu.

"Terör saldırısını şiddetle tel’in ediyoruz"

Sağlam'ın, açıklamasının tamamı şöyle:

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Irak ve İran askeri yetkilileri, emperyalist ABD tarafından katledilmiştir. Bağımsız bir ülkenin egemenliğini ihlal ederek, toprakları içerisinde saldırı düzenlemek uluslararası hukuka aykırıdır. Herhangi bir devlet veya ABD tarafından bunun yapılmış olması saldırıyı meşrulaştırmaz. Yapılan saldırı bir terör eylemidir.

Bu terör saldırısını şiddetle tel’in ediyoruz.

Amerika, çıkarlarına zarar veren veya emperyalist hedeflerinin önünde engel olarak gördüğü kişi ve kurumlara yönelik her türlü saldırıda bulunmayı kendisinde bir hak olarak görmektedir. Bu bakış açısı sadece bir bölge için değil bütün dünyada barış ve istikrarı tehlikeye atmaktadır. Amerika’nın sınır tanımaz egemenliğini kabul etmek, kendi egemenliğinden vazgeçmektir.

Ümmetin bir unsuruna hariçten bir saldırı, ümmet dayanışmasının güçlenmesine ve birleşmesine vesile olması gerekirken, maalesef bu saldırılar Müslümanların arasını daha da açmaktadır. Bu da küresel emperyalistlerin hedeflerine hizmet etmekte ve daha pervasızlaşmalarına neden olmaktadır.

Unutulmamalıdır ki Amerika’nın savaşı İslam iledir. Sünni ve Şii ayırımı yapmadan kendi çıkarı için tehlikeli gördüğü her kesimi hedef almaktadır.

Allah’ın (celle celaluhu) "Çekişmeyin" emrine rağmen çekiştikçe ümmet izzetini yitirmektedir.

Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki; Müslümanlar olarak kendi aramızdaki çekişmeyi bitirip başta ABD olmak üzere bütün emperyalist güçleri memleketlerimizden çıkarmadığımız müddetçe, Ümmet içerisinde asla huzur ve güven ortamı hâkim olmayacaktır. Bu vesile ile iç meselelerimizi emperyalistlere havale etmeden, kendi içimizde halletmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Uluslararası kamuoyunu ve kuruluşlarını, dünya barışını ve istikrarını tehdit eden bu ve benzeri olaylara güçlü bir tepki vermeye davet ediyoruz.

Bu saldırının ABD’nin İslam beldelerinden çıkarılışına ve işgal rejiminin yıkılışına vesile olmasını diliyor, şahsım ve partim adına Irak ve İran yönetimlerine ve halklarına, taziye ve başsağlığı dileklerimi sunuyorum. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55