,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

SAĞ-ÇEV: “Okullarda hijyen kurallarına dikkat edilmeli”

SAĞ-ÇEV: “Okullarda hijyen kurallarına dikkat edilmeli”
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, iyi bir eğitim sezonunun geçmesi için yetkililerin ve velilerin dikkat etmesi gereken hususlara değindi.

Okullarda hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, öğrencilere, kendilerini güvende hissedecekleri ortamın oluşturulması gerektiğini söyledi.

2019-2020 yeni eğitim-öğretim yılı münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, iyi bir eğitim sezonunun geçmesi için yetkililerin ve velilerin dikkat etmesi gereken hususlara değindi.

Okullarda hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Güneş, öğrencilere, kendilerini güvende hissedecekleri ortamın oluşturulması gerektiğini söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Özellikle kantinlerin temizliğine, burada satılacak yiyecek ve içeceklere azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, buna yönelik kontrollerin sıklıkla yapılması gerektiğini kaydetti.

Okul çevrelerinde güvenliğin üst seviyeye çıkarılmasının, eğitim süreci boyunca önem arz ettiğini dile getiren Güneş, güvenlik kuvvetlerinin uyuşturucu satıcılarına karşı etkin bir mücadele yürütmesi gerektiğini belirtti.

2019-2020 yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulunan Güneş, “Okulların açılmasından dolayı idarecilerin, velilerin ve kolluk kuvvetlerinin bazı hususlara özellikle dikkat etmeleri gerekir. Öğrenciler zamanında yatıp zamanında kalkmalı, ders çalışma saatleri olmalı, bilgisayar, tablet ve telefon konusunda dikkatli olmalıdırlar. Velilerden isteğimiz, çocuklarının durumlarını sürekli öğretmenlerinden sormaları ve bunu çocuklarına hissettirmeleridir. Çantalarını ve ödevlerini kontrol etsinler. Kimlerle arkadaşlık ettiklerini devamlı kontrol etsinler.” dedi.

“Kantinler kontrol edilmeli”

Okullarda hijyene dikkat edilip öğrencilerin kendilerini güvende hissedecek ortamın oluşturulması gerektiğini söyleyen Güneş, konuşmasına şöyle devam etti,

“Geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı ve güvenli bir eğitim sürdürebilmeleri için okullarda her türlü tedbirin alınması gerekir. Özellikle okul kantinlerinin içi, lavaboları, gıda malzemeleri, temizlik ile hijyene dikkat edip etmedikleri kontrol edilmelidir. Okulların içerisinde ve dışarıda üst seviyede güvenlik tedbirlerinin alınması gerekir. Okullara giren kişilerin kayıtları alınıp, ziyaretçi kayıt kartları kendilerine verilmelidir. Okul etrafında en az bir kilometreyi görecek şekilde kameralar takılmalıdır ki, olumsuz kişiler fark edilip bunlar yetkililere bildirilmelidir.”

“Okul çevreleri sürekli kontrol altına alınmalı”

Okul çevresinde bulunan büfelerin de sıklıkla kontrol edilmesi gerektiğini dile getiren Güneş, “Seyyar satıcı ve okulların etrafında bulunan büfelerin düzenli bir şekilde kontrol edilmesi, sağlıksız ürünlerin satılmamasına özen gösterilmelidir. Öte yandan kolluk kuvvetlerinin uyuşturucu ile mücadelede çok etkin rol alması gerekir. Okulların etrafında sürekli polis devriyesi atılmalı, şüpheli şahıslara dikkat edilmelidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55