,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C

Saadet partisinden İLKHA’ya ziyaret

Saadet partisinden İLKHA’ya ziyaret
Saadet Partisi Diyarbakır il Başkanı Fesih bozan ve beraberindeki heyet, İLKHA’ya ziyarette bulundu.

Saadet Partisi Diyarbakır il Başkanı Fesih Bozan ve beraberindeki heyet, İLKHA’ya ziyarette bulunarak, İLKHA’nın yaptığı haberlerden ve gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem, Haber Müdürü Olcay Ersoy, Güneydoğu Bölge Temsilcisi Osman İçli, Saadet Partisi Diyarbakır il Başkanı Fesih Bozan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İLKHA’nın Doğu ve Güneydoğu bölgesinde İslami hassasiyeti göz önünde bulundurarak, meseleleri gündeme taşıdığını vurgu yapan Bozan, bundan müteşekkir olduklarını söyledi.

En son engelli kuran hocasının gözaltına alınmasını ve sonrasında tahliyesini değerlendiren Bozan, “En son olarak dün basına yansıyan bir haberi de duyduk. Gerçekten bunlar çok üzücü ve yaralayıcı olan bir durumdur. Geçmişte Kur’an-ı Kerim dersi verdiğinden dolayı hakkında soruşturma açılmış veya cezası kesilmiş olan bir ailenin belki daha kolay bir şekilde, nazik ve kibar bir şekilde karakola ve mahkemeye davet edilip, davete icabet etmeleri olabilecek bir aile iken, kalkıp da bir terör yuvasına bir teröristin yakalanması bir hücre evine baskın gibi, kapısının kırılarak ailenin yerlere serilerek İslami, insani ve hukuki bir anlamı taşımadan buna aykırı bir şekilde hiçbir tarafı olmayan uygulamayla bu olayı yapmalarını kınıyoruz. İçişleri Bakanlığının bu olayı bu şekilde kaba kuvvetle yapmaya çalışanları, o emniyet mensupları hakkında gerekli olan soruşturmayı açığa almalarını siyasi parti olarak bekliyoruz.” dedi.

Bozan şunları kaydetti:

“Bu tür olayların olmaması lazım. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede elbette biz Kur’an-ı Kerim’i okumuşuz, birilerinden öğrenmişiz ve bu kıyamete kadar devam edecek. Yani kim gelirse gelsin, dün Cumhuriyet Döneminde camilerimiz ahır yapılmış, Kur’an-ı Kerim yasaklanmış diye şikâyet ettiğimiz bir dönemde, bugün Müslümanların, Kur’an-ı Kerim’i okuyan kişilerin oylarıyla ve AK Parti döneminde kendileri meydanlarda Kur’an-ı Kerim’leri kaldırdıkları, oy istedikleri halde, bu dönemde bu olayın olması ayrı bir faciadır. Ayrı bir sıkıntıdır.

Bu olay sadece bireysel bir harekettir, deyip üstünü kapatmak, işte ‘Bize yanlış istihbarat gelmiş’ demekle, üstünü kapatmakla olmaz. Bu yanlışı yapan kim ise bunlar hakkında soruşturma açılmalı, olaya katılanlar cezalandırılmalı, o emri ve talimatı veren kişiler açığa alınmalıdır ki başka zamanlarda, başka yerlerde bu tür uygulamalar yapılmasın. İLKHA’nın bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Bozan, son olarak, bölgenin problemleri, sıkıntılarıyla ilgili Diyarbakır, Batman ve Mardin’de Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamanoğlu’un katılacağı ‘Türkiye Meseleleri ve Çözüm Yolları’ konulu konferans düzenleneceğini duyurdu.

Yapılan ziyarette memnuniyetlerini dile getiren İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem, OHAL nedeniyle bu şekilde mağduriyetlerin bölgede fazla yaşandığını söyledi.

OHAL ilan edildiği zaman, ‘Olağanüstü hali halka değil, darbecilere ilan ediyoruz’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak, olağanüstü halin bu kadar uzun sürmeyeceğini söylediğini belirten İrtem, ”Maalesef OHAL sürecinin uzaması ve OHAL’den dolayı devlet çalışanlarının daha rahat, sorgulanamaz bir yetkiyi kendilerinde bulundurmaları, OHAL’in artık halka döndüğünü, halkın mağdur edildiğini ve bundan dolayı özellikle bölgemizde daha fazla mağduriyetlerin yaşandığını görüyoruz.” dedi.

Ataması gerçekleşip güvenlik soruşturmalarında türlü gerekçelerle mağdur edilenlerin olduğunu dile getiren İrtem, Saadet Partisi’nin bu sorunlar hakkında önemli çalışma yapmasının olumlu olduğunu ifade etti.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55