,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Saadet Partisi'nden HÜDA PAR'a bayram ziyareti

Saadet Partisi'nden HÜDA PAR'a bayram ziyareti
Saadet Partisi'nden bir heyet, HÜDA PAR Genel Merkezine bayram ziyaretinde bulundu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası yapılan bayramlaşmalar çerçevesinde, Saadet Partisi temsilcileri HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret ederek bayramlaştılar.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Hasan Bitmez, Genel İdare Kurulu üyesi İbrahim Nedim Titiz ile beraber HÜDA PAR Genel Merkezine bayram ziyaretinde bulundu.

Heyeti HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ile Sincan İlçe Başkanı Abdulvahap Koyuncu karşıladı.

Bayramlaşma ziyaretinde Türkiye'nin ve İslam ümmetinin içinden geçtiği süreçler ve merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan'ın D8 Projesi konuşuldu.

Yapılan ikramların ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Bitmez, Türkiye ve bölge açısından zor süreçlerin yürüdüğünü söyledi.

Dünyanın en karışık bölgesinin, yaşadıkları coğrafyaları olduğunu belirten Bitmez, "Bölgeye yönelik hedefleri, emelleri olan ülkelerin bu bölgeye yönelik yapmış oldukları planları bilmemiz, bu planlara karşı güçlü adımlar atılması gerektiği inancındayız. Bu manada bugün siyasette meclis dışı bir parti, Saadet Partisi olarak biz hükümetin eksikliklerini, yanlışlıklarını dile getirerek bu şekilde hizmet etmek gibi bir görev ifa ediyoruz. Bölgenin huzuru açısından mutlaka İslam ülkelerinin bir araya gelip, bölgenin problemlerini kendileri çözmeleri gerekir." dedi.

Siyaset açısından HÜDA PAR ve Saadet Partisi'nin inancının birbirine yakın olduğunu dile getiren Bitmez, iki parti arasındaki ilişkileri ilerleyen süreçte daha aktif hale getirebileceklerini ifade etti.

HÜDA PAR ailesinin bayramını tebrik eden Bitmez, daha sonra sözü HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yavuz'a bıraktı.

"Bölgemizle ilgili yeni bir coğrafyanın şekillenmesi planı var"

Saadet Partisi'ne ziyaretlerinden ötürü teşekkür edip, bayramlarını tebrik ederek sözlerine başlayan Yavuz, şunları söyledi: "Evet, bölgemizle ilgili yeni bir coğrafyanın şekillenmesi planı var, bunu biliyoruz. Allah merhametiyle muamelede bulunsun, merhum Erbakan Hoca'nın sürekli olarak gündeme getirdiği ve ümmeti haberdar ettiği küresel ırkçı Siyonizm'in bu bölgeyi ateşe atma ve büyük İsrail devletini oluşturma noktasındaki planları adım adım işletilmektedir. HÜDA PAR olarak bizler de bunu dikkatli bir şekilde takip etmeye ve gündemimizde canlı tutmaya devam ediyoruz. Bölgemizde yaşanan hiçbir olayı bundan bağımsız görmüyoruz."

"İslam ümmetinin kendi sorunlarını emperyalizme havale etmemesi gerekiyor"

İslam ümmetinin kendi sorunlarını emperyalizme havale etmemesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Ne olursa olsun sorunlarımızı kendi içimizde çözmemiz gerekiyor. Bunu temin edebilecek bir İslam birliğinden yoksun olmamızın ceremesini çekiyoruz.  D8 Projesi bu anlamda hiçbir mesleği, meşrebi, mezhebi dışarıda tutmayacak şekilde, ayakları yere basacak, reel ve rasyonel anlamda İslam ülkeleri arasında siyasi, askeri, iktisadi bir birliği temin edebilecek bir ittifakın oluşmasını amaçlamaktaydı. Biz, halen de bunun devam ettirilmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz. Bölgemizi ateşe atmaya çalışan İslam düşmanlarının, küresel emperyalistlerin ve ırkçı Siyonistlerin bu tezgâhlarına karşı ancak hep beraber durabiliriz. Evet, böyle bir mekanizmadan yoksunuz. Şu anda İslam ülkelerinde gerek fert bazında gerek cemaat, cemiyet bazında, gerekse parti ve devlet bazında akan kanı durdurmaktan daha üst seviyede bir siyaset bilmiyoruz. Akan kanı durduracak bütün siyasetler meşrudur ve herkesin buna odaklanması gerekiyor. O açıdan biz bölge ülkeleri, özellikle Türkiye ve İran'ın mutlaka bir araya gelmesi gerektiğini ısrarla dile getirdik. Hem Suriye özelinde hem de son dönemlerdeki Katar krizinde Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı sahipsiz, savunmasız bırakmaya yönelik adımlar atan emperyalizmin ve onların körfezdeki işbirlikçilerinin el'an deşifre olduğunu, bunlar karşısında tedbir geliştirebilme potansiyeline sahip İslam ülkelerinin mutlaka bir araya gelmeleri gerektiğini ve bu oyunu boşa çıkarma adına bir eylemliliğin içerisine girmeleri gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak Yavuz, "Bu sinsi ve şeytani projeler karşısında kavmiyet ve mezhep temelinde herhangi bir ayrıma gerek kalmadan saflarımızı ve mücadelemizi netleştirme adına Kudüs-ü Şerif ve Mescid-i Aksa üzerinden yükseltir, ortak paydamız olarak bunu ele alırsak öyle inanıyorum ki Rabbimiz rahmeti ve inayetiyle muamelede bulunacak ve müminlerin kalplerini birbirine kaynaştıracak. Bu nazik ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi heyeti, konuşmaların ardından HÜDA PAR Genel Merkezinden ayrıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55