,
  • BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Saadet Partisi İl Başkanı: Batman Coronavirus konusunda kötü durumda"

Saadet Partisi İl Başkanı: Batman Coronavirus konusunda kötü durumda"
Batman’ın daha önce Coronavirus'ten en az etkilenen kentlerden biri olduğunu belirten Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, bazı vatandaşların sorumsuz davranışları yüzünden kentteki pozitif vakaların giderek arttığını söyledi.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını konusunda Batman’ın gittikçe kötü duruma düştüğünü söyleyerek uyarıda bulundu.

Batman’ın daha önce Coronavirus'ten en az etkilenen kentlerden biri olduğunu belirten Fırat, bazı vatandaşların sorumsuz davranışları yüzünden kentteki pozitif vakaların giderek arttığını söyleyerek radikal tedbirler alınmasını istedi.

Daha önce salgını önleme konusunda iyi durumda olan şehirde vakaların önünün alınamadığını söyledi.

Salgının etkisinin devam ettiğini belirten Fırat, “Aylardır bütün dünyayı kasıp kavuran Coronavirus illeti ülkemizde de hiç şüphesiz tehlike saçma devam ediyor. Aylardır bu mikroba karşı başta bilim insanları olmak üzere, fedakâr sağlıkçılarımızla beraber bu sürece katkı sunmak isteyen her herkes büyük bir çaba içerisindedir. Her görevli, her yetkili bu süreçte bu virüsün bir an evvel kontrol altına alınması ve daha fazla insanımıza bulaşmaması için büyük gayret sarf etmektedir. Bugün yapılan bu özverili çalışmaların yavaş yavaş sonuçları alınmaya başlandı.” dedi.

"Vakaların önü alınamamakta"

Batman’da ise durumun kötüye gittiğini söyleyen Fırat, “Ama maalesef Batman için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Daha evvel salgın ile ilgili çok iyi durumda olan şehrimizde bugün vakaların önü alınamamaktadır. Maalesef insanımızın sorumsuzca davranışları ve kural ihlalleri bu durumu daha da vahim bir noktaya getirecektir. Salgın hastalığın olduğu bir yerde insanların hayatını tehlikeye atmamak için istenilen tedbirlere uymak İslami bir görevdir. Bunun aksine hareket etmek ve topluma zarar vermek hiç unutulmamalı ki kul hakkına girmektir.” ifadelerini kullandı.

"Denetimler daha sık yapılmalı"

Yetkililerden daha sert tedbirler almalarını isteyen Fırat, şöyle devam etti: “Onun için Batmanlı hemşehrilerimizin bu konuda daha duyarlı ve sorumlu hareket etmeli gerekmektedir. Yetkili kurumlarımızın da bu süreçte denetimlerini daha sık yapmalı, gerekirse daha radikal tedbirler almalıdır. Bu büyük sıkıntıdan ancak birbirimize kenetlenerek ve yardımlaşacak kurtulabiliriz. İnşallah mübarek Ramazan ayının bereket ve fazileti ile bu belayı en kısa zamanda atlatırız.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55