,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Saadet Partisi Bitlis Olağan Kongresi yapıldı

Saadet Partisi Bitlis Olağan Kongresi yapıldı
Saadet Partisi Bitlis İl Başkanlığı tarafından, Birinci Olağan İl Kongresi parti binasında gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Bitlis İl Başkanlığı, Birinci Olağan İl Kongresini gerçekleştirdi. Tek listeyle girilen seçimde Abdulsamet Dalğa, Saadet Partisi Bitlis İl Başkanlığına seçildi.

Saadet Partisi Bitlis İl Başkanlığı tarafından, Birinci Olağan İl Kongresi parti binasında gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, divan heyetinin teşekkülü, faaliyet raporu ve mali raporların okunmasıyla devam etti.

Burada katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Bitlis İl Sorumlusu Behçet Ayni, barışa ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyulduğu bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, her tarafın ateş çemberi içinde olmasına rağmen, algı ve yanlış meselelerle ülke gündeminin günlerce oyalayıp, halkın uyutulduğunu belirtti.

Ayni, "Geçmişte rahmetli Erbakan Hocamız, ‘İnsanlarımızı narkozluyorlar’ derdi. Çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. Burada birlik ve beraberlik içerisinde olmamız elzemdir. Hiçbir zaman için kimsenin hasmı değiliz. Karşıdaki insanlar bizimle aynı düşünmeyebilir, bizim rakiplerimiz olurlar. Ne yazık ki öyle bir noktaya gelindik ki, ‘Sen benden değilsin. Benim gibi düşünmüyorsun. Benim rengimden değilsin. Benim giydiğim elbiseyi giymiyorsun. Arkadaş sen hainsin.’ deniliyor.  Hainlik cümlesi ülkemizde adeta bir gelenek haline getirilmeye çalışılıyor. Bunlar üzücü şeylerdir." dedi.

Zinanın serbest olmasını, TV’lerde ahlakı yozlaştırıcı programlar başta olmak üzere birçok noktada yapılan yanlışlara vurgu yapan Ayni, erken seçim kararı ekonominin geldiği noktayı gösterdiğini ifade etti.

Ayni, şunları söyledi: "Baskın erken seçim, ülkenin ekonomi durumu iyiye gitmediğinden dolayı oldu. Vergi afları bunları kurtaracak şeyler değil. Ekonomide ülke zor durumdan geçiyor. Adaletsizlik almış başını gidiyor. İnsanları kayırmalar had safhayı almış gidiyor. Bizler hata yapabiliriz. Suçluysam suçumu ben çekmeliyim. Benim evladım, torunum, sülalem, eşim çekmemeli. Hiçbir adalette, din ve diyanette bu yok. Bakın binlerce insan işinden gücünden oldu. Bunun adına adalet koydular. Kalkınma dediler, faiz yüzde 15’lere vardı. Hayvancılık dibe vurdu. Sırbistan 11 yıllık bir ülke, ondan et ithal ediyoruz. Gelen etler gümrükte imha ediliyor. Sağlığa elverişli olmadığından dolayı. Samanımızı Bulgaristan’dan ithal ediyoruz. Her geçen gün insanlarımızın sağlığını da bozdular. Adını kalkınma koydular. Al sana adalet, al sana kalkınma. Böyle bir dünya yoktur. Devletin kayıtlı bilgilerine dayanarak söylüyoruz. Televizyon ekranlarından izliyorsunuz, ahlaksızlıklar almış başını gitmiş. Neden aldı başını gidiyor? Sen zinayı suç olmaktan çıkarırsan, bu ülkenin hali bu noktaya geleceğini bilirsin. Yıllar öncesi size, 'dinler arası diyalog yok İslam teriminde, yanlış yapıyorsunuz' dedik. Sonra ne yaptılar? 'Biz İslam’ı güncelleyeceğiz' dediler. Bu tesadüfi olmadı. Sonra Suudi Arabistan, 'Biz ılımlı İslam’ı getiriyoruz' dediler.  Bu da tesadüfi değil. Sonra Fransa Cumhurbaşkanı, ‘Kur’an’ın bazı ayetlerini çıkarmamız gerekiyor.’ dedi. Eğer, sen İslam’ı ılımlaştırıyorum dememiş olsaydın. Elin gâvuru bugün senin kutsal kitabına el uzatamazdı." dedi.

Konuşmaların ardında tek listeyle girilen seçimde Abdulsamet Dalğa, Saadet Partisi Bitlis İl Başkanlığına seçildi. Kongrenin ardında Ayni, seçilen İl Başkanı Abdulsamet Dalğa ile birlikte İlke Haber Ajansı Bitlis İrtibat Bürosunu ziyaret etti.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55