,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Ruhani: İran son aylarda büyük siyasi ve hukuki zaferler kazanmıştır

Ruhani: İran son aylarda büyük siyasi ve hukuki zaferler kazanmıştır
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin son aylarda kazandığı siyasi ve hukuki zaferlerin eşsiz olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin son aylarda kazandığı siyasi ve hukuki zaferlerin eşsiz olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin son aylarda kazandığı siyasi ve hukuki zaferlerin eşsiz olduğunu belirterek, İran temsilcilerinin hukuki sahada son birkaç ayda 3 büyük zafer kazanacağını kimsenin düşünmediğini söyledi.

Ruhani, İslami Şura Meclisi Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, ‘’Son haftalar ve aylarda İran milletinin Amerika komploları karşısında kesin ve eşsiz zaferlerine şahit olduk. Amerika'nın bir karar aldığında o ülkenin geleneksel müttefiklerinin o karara uymadığı örnekleri azdır.’’ dedi.

İran Cumhurbaşkanı, ‘’Uluslararası Lahey Adalet Divanında İran son aylarda iki kez zafer kazanmıştır. İlk olarak, İran’ın şikâyetini inceleme yetkisi ile ilgili bir zafer kazanıldı. Zira Amerika Divan'ın, İran'ın şikâyetine bakma yetkisine haiz olmadığını savunuyordu fakat bu hususta İran üstünlük kazandı.’’ ifadelerini kullandı.

Ruhani, ‘’İkinci olarak İran, Adalet Divanı'nın ara kararı vermesini savunuyordu fakat Amerika buna karşıydı. Bu konuda da Divan ara kararını verdi ve Divan Başkanı da geçen günlerde BM Genel Kurulunda bunu resmi olarak ilan etti.’’ şeklinde konuştu.

Ruhani, ‘’Üçüncü olarak geçen haftalarda hukuki bir konuda İran’ın İtalya’da bloke edilen yaklaşık 6 milyar doları Amerika’nın karşı gelmesine rağmen serbest bırakıldı.’’ dedi.

"İran'da hiperenflasyon var diyenler yalan söylüyor"

İran Cumhurbaşkanı "İran'da hiperenflasyon var diyenler ya yalan söylüyor ya da ekonomiden anlamıyor." diyerek, eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji, su ve temel gıdada dünyanın en ucuz ülkesi olduklarını söyledi.

Temel gıda kapasitelerinin geçen yıllardan daha fazla ve depoların dolu olduğunu aktaran Ruhani, döviz konusunda sıkıntılar olduğunu fakat döviz rezervlerinin de önceki yıllara göre çok daha yükseğe çıktığını ve enerjide kendi kendilerine yettiklerini ifade etti.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55