,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Ruhani: Bölgeyi barut fıçısı haline getirmeyiniz

Ruhani: Bölgeyi barut fıçısı haline getirmeyiniz
İran’da ordu birlikleri, devrim muhafızları ve gönüllü seferberlik güçleri "Ordu Günü" dolayısıyla askeri geçit gösterisinde batılı devletlere seslenen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Bölgeyi barut fıçısı haline getirmeyiniz." dedi.

​Batılı devletlere seslenen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Bölgeyi barut fıçısı haline getirmeyiniz. Kendi çıkarlarınız ve bu bölgedeki Arap ülkelerinin kaynaklarından yağmalamak istediğiniz dolarlar için bölgeyi türlü silahlarla doldurmayınız." dedi.

İran’da ordu birlikleri, devrim muhafızları ve gönüllü seferberlik güçleri "Ordu Günü" dolayısıyla askeri geçit gösterisi düzenledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin konuşma yaptığı törende, İran’ın yerli ürettiği füze ve tanklar başta olmak üzere mekanize birliklere ait silahlar sergilendi.

Başkent Tahran’ın güneyinde “Beheşti Zehra’”da gerçekleşen törende, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, son dönemde  ABD ve müttefiklerinin  dile getirdiği İran’ın füzelerine işaretle, “İran  silahlı kuvvetleri, askeri birlikleri, ülke savunması için ihtiyaç duyduğu her türlü silahı üreteceğini” söyledi ve “Ülke savunması için üretilecek silahlar için  başkalarının ne düşündüğünün önemsemediklerini” dile getirdi.

ABD ve batılı ülkelerin, bölge ülkelerinin zenginliklerini yağmalama siyasetleri kapsamında bölgeyi silah deposuna dönüştürmemelerini de tavsiye eden Ruhani, İran silahlı güçlerinin,  sahip olduklarını askeri teçhizatlarının her türlü saldırıya karşı caydırıcılık  amaçlı olduğunu dile getirdi.

Ruhani konuşmasında düzenli, ahlaklı, saikalı, eğitimli ve modern silah ve teçhizatla donanmış ordunun her daim önemli bir caydırıcı güç olarak İran İslam Cumhuriyeti ve ülke topraklarını savunmaya hazır olduğunu ve diğer güçlerin yanından yabancıların komplosuna karşı caydırıcılığını koruduğunu vurguladı.

Ruhani, "Saldırgan güçlerin çevremize yasa dışı şekilde yuvalanıp, BM tüzüğüne çiğneyerek başka ülkeye saldırdıklarından saldırgan güçlere saldırmaya izin vermeyecek ve ülkeyi teröristler karşısında koruyacak güçlü ve caydırıcı bir silahlı kuvvetlere ihtiyacımız var. Ordu ve Devrim Muhafızları savunma amaçlı her türlü silahı üretecek ve tedarik edecek. Savunma gücü için başkalarının ne söylediklerini umursamadan ihtiyaç duyulan savunma amaçlı silahları ürettik." dedi.

Ruhani, şöyle konuştu: "Büyük güçlere diyoruz ki; bölgeyi barut fıçısı haline getirmeyiniz. Kendi çıkarlarınız ve bu bölgedeki Arap ülkelerinin kaynaklarından yağmalamak istediğiniz dolarlar için bölgeyi türlü silahlarla doldurmayınız. Büyük güçler bölge ülkeleri için bağımsızlık getiremeyeceği gibi İran gibi büyük milletleri korkutmayacak. Bölge ve dünyada barış tesisi için yegane yol siyasi müzakere ve barışçıl tavırdır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55