,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2478.563
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.6709
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Ruanda'da Erbakan Camii ibadete açıldı

Ruanda'da Erbakan Camii ibadete açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sabah Namazı Devrimi ile birlikte eski başbakanlardan Necmettin Erbakan adına Ruanda’da inşa edilen cami, dualarla hizmete açıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sabah Namazı Devrimi ile birlikte adına Ruanda’da inşa edilen Necmettin Erbakan Camii, dualarla hizmete açıldı.

Sosyal medyadan yapılan duyurularla bağışları toplanan ve geçtiğimiz Ramazan Ayı’nda temelleri atılan cami, dualarla ibadete açıldı.

Açılışı yapmak üzere İHH yetkilileriyle birlikte bölgeye giden Sabah Namazı Devrimi’nden Derda Şanalmış, cami ismine neden Erbakan ismi verdiklerini, "Bizler, Necmettin Erbakan'ın ümmet ve umumi olarak insanlık için yaptıklarıyla tarihimizin mühim şahsiyetlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bu sebepten ötürü camimize Erbakan Hoca'mızın ismini verdik." cümleleri ile özetledi.

Şanalmış, şunları söyledi: "Şuanda nüfusun yaklaşık yüzde 10'unu Müslümanların oluşturduğu Ruanda topraklarındayız. Ruanda denildiğinde akıllara 1994 yılında gerçekleştirilen tarihin belki de en büyük soykırımlarından biri geliyor. Bu soykırım neticesinde bu topraklarda yaklaşık 1 milyon insan katledilmişti. Özellikle soykırımdan sonra Ruanda'da Müslüman nüfusunda çok büyük bir artış olduğu gözlemlenmekte. Dolayısı ile bu topraklarda inşa edilecek olan cami, okul ve Kur'an Kursu gibi yapıların İslam dininin yayılması açısından çok büyük bir önem arz ettiğini söylememiz gerekiyor. Bugün bizler de burada bağışçılarımızın destekleriyle inşa edilen Ruanda Erbakan Camii'nin açılışı için bulunmaktayız. Caminin yapımında maddi manevi emeği geçen herkesten Allah razı olsun, katkı sağlayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz."

Gençler İslami eğitim alacak

Tarihinde kanlı eylemlere şahitlik eden ve Müslümanların azınlıkta olduğu Ruanda’da açılan camide aynı anda 150 kişi ibadet edebileceği belirtildi. En yakın caminin 21 kilometre uzaklıkta olduğu Kayonza Bölgesi’nde açılan camide ibadetin yanı sıra Müslüman gençlerin, İslami eğitim alma imkânına da kavuşmuş oldukları, camiden bölgede yaşayan toplamda bin 200 Müslüman istifade edeceği ifade edildi. (İLKHA)

israil'in İran üssünü vurması sonrası ilk açıklama

israil'in İran üssünü vurması sonrası ilk açıklama

israil'in İran üssünü vurması sonrası ilk açıklama

israil'in İran üssünü vurması sonrası ilk açıklama

israil'in İran üssünü vurması sonrası ilk açıklama

israil'in İran üssünü vurması sonrası ilk açıklama
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55