,
  • BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Mardin Kızıltepe ilçesinde bulunan özel Kızıltepe İpekyolu Hastanesi tarafından 23 Nisan dolayısıyla okullar arası resim yarışmasının 2’incisini düzenledi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen okullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Okullarda öğrenciler tarafından çizilen resimler hastanenin jüri üyeleri tarafından seçildi. Yarışmada Cumhuriyet ortaokulundan dereceye giren Cihan Doğan birinci, Zergan ilkokulundan Muhammed Işık 2’inci olurken, Zergan Ortaokulundan İslam Işık ise 3’üncü oldu. Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verildi.

Ödül törenine Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve Şube müdürleri, Hastane Başhekimi Kamuran Elçiçek ile yönetimi, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Ödül töreninde bir açıklama yapan Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, böyle anlamlı bir faaliyetin içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Az, “Özel Kızıltepe İpekyolu hastanemiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçen senede böyle bir faaliyet yapmıştı. Eğitime ve öğrencilerimize katkı sundular. Öncelikle eğitime vermiş oldukları bu destekten dolayı hastane yöneticilerine teşekkür ediyorum. Katılımlarından dolayı öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Eğitim toplumun en temel dinamiğidir bu sadece milli eğitimin okulların yapacağı bir faaliyet değil, toplumsal olarak bu işe el atmamız gerekiyor. İnşallah bu gelenekselleşmiş olan faaliyet, diğer kuruluşları da kapsayacak şekilde daha da artar. Bu şuanda sanatsa olarak bir aktivite olarak görülüyor ama bunun perde arkasında aslında eğitime gösterilen önemin göstergesidir.” diye konuştu.

Hastane başhekimi Uzman Dr. Kamuran Elçiçek ise “ Öğrencilerimiz arasında ciddi bir rağbet oldu. Birçok okuldan toplam 81 adet resim bize ulaştı. Her okul kendi aralarında bir eleme yapıp 3’er resim bize gönderdi. Yaklaşık 30 okuldan bize resim geldi. Bütün çocuklarımızın yaptığı resmiler ödüle layıktı ama bilindiği üzere bu tür faaliyetlerde mutlaka derecelendirme gerekiyor bizde ilk 3’e giren resimleri ödüllendirmek istedik. Birinciye tam altın, 2’inciye yarım altın, 3’üncüye çeyrek altın şeklinde küçükte olsa bir ödül belirledik. Bu inşallah çocuklarımızı sevindirecek ve hafızalarında güzel bir anı kalacak. İnşallah bunu gelecek yıllarda da devam edeceğiz.  Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.”  dedi.

Yarışmada birinci gelerek tam altın kazanan Cihan Doğan da duygularını şöyle paylaştı: "Cumhuriyet Ortaokulundan İpekyolu Hastanesinin düzenlediği resim yarışmasına katıldım. 81 resim arasında benim resmim birinci seçildi, çok mutluyum. Çizdiğimde resmimin bir tarafında savaştaki çocukların ne kadar üzüldüğünü diğer tarafta ise mutlu bir şekilde 23 Nisan’ı kutlayan çocukları gösteriyor. " (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55