,
  • BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Rektör Battal: "İnsanlığa hizmet edecek fikirler geliştirin"

Rektör Battal: "İnsanlığa hizmet edecek fikirler geliştirin"
"Ulusal Zirve 2018- Ankara" programının kapanış oturumunda konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Battal, gençlere hitaben, insanlık âlemine bilimsel, sosyal ve kültürel açıdan hizmet edecek fikirler geliştirmeleri çağrısında bulundu.

"Ulusal Zirve 2018- Ankara" programının kapanış oturumunda konuşan YYÜ Rektörü Battal, gençlere hitaben, insanlık âlemine bilimsel, sosyal ve kültürel açıdan hizmet edecek fikirler geliştirmeleri çağrısında bulundu.

Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan AB Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü Proje Destek Ofis Koordinatörlüğü'nün yürüttüğü  “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları” adlı projenin “Ulusal Zirve 2018- Ankara” kapanış oturumu Ankara’da gerçekleştirildi.

Projenin açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, projenin temel amacının gençler olduğunu belirtti.

Battal, "Artık dünyada, 'ben şu devletim; sadece kendi ülkemde yetişmiş insanları istihdam ederim.' diye bir olay yok. Eğer siz kendinizi iyi bir şekilde yetiştirirseniz dünyanın her yerinde kendinize iş bulursunuz. Projenin de adına bakarsanız, 'Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak da biz şunu söylüyoruz. Artık geleceğimiz gençler değil. Bu değişti. Şimdi, 'günümüzde gençler, yarınımızda gençler, geleceğimizde de gençler' diyoruz. Bizim sizden istediğimiz şu: Daha donanımlı hale gelin. Ülkemizin dışında, Avrupa’da, Amerika’da, Ortadoğu’nun herhangi bir ülkesinde oralarda insanlık âlemine hizmet edecek, oralarda insanlık âlemine bilimsel sosyal ve kültürel açıdan hizmet edecek fikirler geliştirin istiyoruz. Bununla ilgili her türlü desteği hükümetimiz veriyor. Yeter ki sizler kendinizi keşfedin. Biz sizlere her zaman katkı vermeye destek vermeye hazırız. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Birlikte ülkemizi daha ileriye taşıyacağız." dedi.

AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu ise Erasmus Plus hakkında bilgiler vererek projenin gençlere yönelik bir program olduğunu belirtti.

"Hem kendi geleceğiniz hem de ülkenin geleceği ile ilgili söz sahibi olun"

Bu projenin sonunda alınacak çıktıların diğer gençlere örnek olacağını ifade eden  Kamiloğlu, "Erasmus Plus, 2020’ye kadar devam edecek. Benim sizlerden beklentim, şimdi ve önümüzdeki dönemde bu tür projeleri daha fazla hazırlayın daha fazla projenin içinde olun ki hem kendi geleceğiniz hem de ülkenin geleceği ile ilgili söz sahibi olun. Erasmus Plus ile politika reformu için destek, yenilikçi politika girişimleri KA3 altında yürüttüğümüz ve her alanda karar alma sürecine katılımını destekleyen projeler var." ifadelerini kullandı.

Van YYÜ Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak ise “Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları Projesi” Ulusal Zirve2018’in programını sonuçlandırarak bu seviye getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

"Gençlere yönelik projeler yürütmenin çabası içindeyiz"

Oğrak, "Üniversite olarak gençlere yönelik yürüttüğümüz bu projede 7 bölgede ve 7 ilde toplantılar düzenlenerek, elde edilen veriler ulusal zirve kapsamında politika belgesi ve haline getirilerek kurumlar, üniversiteler ve STK’lar ile paylaşılarak gençlik politikalarının oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Proje ofisi olarak hem toplumsal konular da hem de gençlere yönelik projeler yürütmenin çabası içindeyiz." diye konuştu.

Ankara’da gerçekleştirilen “Ulusal Zirve 2018 Ankara” programına, Van YYÜ Dekanları, Öğretim üyeleri ve diğer üniversitelerden katılan akademisyenler ile proje dâhilinde olan gençler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55