,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.273
  • Dolar 32.3322
  • Euro 34.9129
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Rektör Ağırakça'dan "yöresel kıyafet" algısına tepki

Rektör Ağırakça'dan "yöresel kıyafet" algısına tepki
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, çeşitli medya organlarında şahsına ve üniversiteye yönelik çıkan olumsuz haberlere ilişkin yayınladığı kamuoyu açıklamasında, söz konusu haberlerin iyi niyetle bağdaşmadığını söyledi.

​Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, bölgede giyilen yerel kıyafetlerle çekilmiş fotoğrafların kasıtlı bir amaçla 'Arap şeyhleri' benzetmesiyle rektörlük makamında çekilmiş gibi servis edilmesine tepki gösterdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, çeşitli medya organlarında şahsına ve üniversiteye yönelik çıkan olumsuz haberlere ilişkin yayınladığı kamuoyu açıklamasında, söz konusu haberlerin iyi niyetle bağdaşmadığını ifade ederek toplumda olumsuz algı oluşturmanın hedeflendiğini belirtti.

Son günlerde bir basın organında şahsını hedefleyen ve rektörlüğü yaptığım üniversitenin saygınlığını zedelemeye yönelik yazılı ve resimli iletiyle işlenen haberlerin yer aldığını hatırlatan Ağırakça, "Özel sosyal medya hesabımda yer alan ve Umre ziyaretim sırasında Medine’de bir otel lobisinde ve danışmanlığını yaptığım bir eğitim kurumunda Mardin ve yöresinde giyilen yerel kıyafetlerle yıllar önce çekilmiş iki fotoğrafın ‘Arap şeyhleri gibi giyiniyor’ şeklinde kasıtlı olarak Rektörlük makamında çekilmiş imalarıyla dolaşıma sokulması, iyi niyetten uzak kamuoyunu yanıltma, şahsımın ve üniversitenin itibarını yıpratma amaçlı olduğunu göstermektedir." dedi.

Ağırakça, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Söz konusu haberlerde yer alan iddiaları; rektörlük görevine başlamadan önce emekli öğretim üyesi olarak hayatımı sürdürdüğüm ve rektörlük makam odasıyla hiç bir ilişkisi olmayan 2008 yılında çekilmiş bu fotoğraflar ve öğrenci merkezli eğitim esası üzerine kurulu üniversitemizin bahar şenlikleri kapsamında öğrencilerimize dağıtacağımız yöresel ikramlar için ihtiyaç dâhilinde kamuoyuyla paylaştığımız gıda alım ihale duyurusu üzerinden manipülatif ve alaycı bir üslupla işlemek şeffaf yönetim anlayışını gölgeleme ve şahsımı hedef gösterme saikiyle yapıldığını ortaya koymaktadır. Basın etiğiyle çelişkili, nezaket sınırlarını aşan bir üslupla, hiçbir nesnel olguya dayanmadan suçlayıcı ifade ve atıflarla dizayn edilen bu haberlerin kasti olarak yapıldığını değerlendirmekteyiz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55