,
  • BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Reklamverenler Derneği 25.Yılını kutluyor

Reklamverenler Derneği 25.Yılını kutluyor
Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura “Çeyrek asırdan bu yana sektörün sorunlarını çözmek ve sektörümüzü büyütmek adına var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de reklamın önemini, etkinliğini, verimliliğini, bilincini anlatmak ve artırmak, reklamla ilgili tüm süreçlerde reklamverenlerin haklarını korumak amacıyla 1992 yılında kurulan Reklamverenler Derneği (RVD), bu yıl 25’inci yılını kutluyor. RVD Başkanı Ahmet Pura, Derneğin 25’inci kuruluş yılına yönelik yaptığı açıklamada RVD’nin geçmişi, geleceği ve hedefleri hakkında önemli bilgiler verdi. Türkiye’deki reklam sektörünün her yıl büyüme kaydettiğini belirten Pura “Reklamverenler Derneği olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana sektörün sağlıklı işleyişine ve gelişimine öncülük ediyoruz. Bu doğrultuda sektörün paydaşlarını bir araya getirerek, sorunları çözüme ulaştırmayı ve reklamverenleri sektörel gelişmelerden haberdar etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

ŞEFFAF ORTAM SEKTÖRÜ BÜYÜTECEK

RVD Başkanı Ahmet Pura, reklam sektörünün hem markalar hem de Türkiye ekonomisi açısından büyük önem arz ettiğini belirterek “Sektörün istediğimiz güce sahip olması için ölçümlemeler önemli bir etken. Son 6 yılda TV, dijital, radyo ve açık havanın bu konuda mükemmel bir şekilde örgütlendiğini ve başarılı sonuçlar aldığını görüyoruz. Ayrıca yerel yayıncılara, yerel reklam ajanslarına ve yerel üreticilere de marka olma ile reklam yapma yönünde cesaret sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Reklamı yayınlayan ve reklamı üreten reklam ajanslarının, reklamverene güvenilir ve şeffaf bir ortam oluşturmalarının, sektörümüzün daha da büyümesi için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

25 YILIN KİTABI YAZILIYOR

RVD’nin 25’inci yıla özel bir kitap hazırlığında olduğunu da ifade eden Pura, şu açıklamalarda bulundu: "Sorumlu Reklamcılığa Adanan 25 Yıl" başlıklı kitabımızın hazırlıklarını sürdürüyoruz. Derneğimizin ve sektörümüzün 25 yıllık arşivini oluşturmak üzere, öncelikle RVD'de bugüne kadar görev almış başkanlarımız ile röportajlar yaptık. Sektör paydaşlarımızdan görüşler aldık, çeşitli arşiv taramaları yaptık. Kitabımızı Mayıs ayında paydaşlarımızla ve üyelerimizle paylaşacağız.”

 

GENÇLERİN ÖNÜ, M.E TALKS İLE AÇILIYOR

RVD'nin Eğitim Yürütme Kurulu'nun çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını da söyleyen Pura “Bu yıl sektörde ve dünyada yaşanan değişime uyum adına, ayrıca reklam sektöründe çalışmaya yeni başlamış meslektaşlarımızın gelişimine de katkı sağlamak amacıyla bir eğitim programı kurguladık. Geçtiğimiz senelerden farklı olarak ve geleneksel eğitimlere nazaran yeni neslin ihtiyaçlarına daha uygun olduğunu düşündüğümüz pazarlama paylaşım platformu olan M.E. Talks'u Şubat ayında hayata geçirdik. M.E. Talks'ta pazarlama ve iletişim dünyasının önde gelen isimleri deneyimlerini, hatalarından çıkardıkları dersleri ve başarı hikayelerini tüm samimiyetleriyle paylaşıyor ve henüz yolun başındaki gençlere yol göstermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55