,
  • BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Reklam değil hizmet yapın!

Reklam değil hizmet yapın!
Şanlıurfa'nın Eyyübe ilçesinde bazı mahallelerdeki altyapı ve elektrik sorunları vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Şanlıurfa'da mahallelerindeki yol ve elektrik gibi sorunlara tepki gösteren Eyyübiyeliler, yetkililere çağrıda bulunarak, hizmet görmek istediklerini belirttiler.

Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle diyaliz hastalarının güçlük çektiğini dile getiren mahalle sakinleri, gece ve sabahın erken saatlerinde yollardaki başıboş köpekler nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler.

Mahalle sakinlerinden Abdulkadir Poyraz, "Yavuz Selim İlköğretim Okulundaki öğrenciler akşam dağıldığında bu yol çok kalabalık oluyor. Çocuklar da arabalar da aynı şekilde zorluk çekiyor. Buraya bir trafik polisinin getirilmesini istiyoruz. Akşam belli bir vakitten sonra sahipsiz köpekler mesken tutuyor. Köpeklerden dolayı birçok aile buradan geçemiyor." dedi.

"Belediyeden yardım talep ettik ama bize kulak verilmiyor"

Özellikle akşam saatlerinde artan elektrik kesintileri nedeniyle mahallelerinin karanlıkta kaldığına değinen Poyraz, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal medya hesabımızdan belediyeden yardım talep ettik ama bize kulak verilmiyor. Halka herhangi bir yardım yok. Bizim reklama ihtiyacımız yok, hizmete ihtiyacımız var. Seçim zamanında gelip oylarını aldıktan sonra Ankara'ya gidiyorlar. Eyyübiye'de hem halk hem de esnaf mağdur durumdadır. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını istiyoruz."

Başıboş hayvanlar için gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Abdurrahman Poyraz da "Eyyübiye sahipsiz bir ilçedir. Bu bir şikâyet değildir. Hep birlikte el atalım. Sahipsiz hayvanları buradan alsınlar. Yetkililer buna bir el atsın." ifadelerini kullandı.

"Geçtiğimiz gün bir çocuk bu yolda ezildi"

Ağır tonajlı araçların geçtiği mahalle yolunda sürekli kazalar yaşandığını belirten İbrahim Göktaş ise "Sabahın erken saatlerinde sahipsiz hayvanlar yüzünden çocuklar okula gidemiyorlar. Sabahları çok karanlık oluyor. Çocuklar okula gittiklerinde hayvanlar tarafından saldırıya uğruyorlar. Ayrıca bu yolun genişliği birebir yanlış yapılmış. Ağır tonajlı araçlar bu yolu kullanıyor. Bu yolda çocuklarımız eziliyor. Geçtiğimiz gün bile bir çocuk bu yolda ezildi. Yetkililere başvurduğumuz halde el atılmıyor. İlçe belediyeleri reklam yapabiliyor ama duraklarımız ve otobüslerimiz yetersizdir. En çok nüfus sayısı burada, en çok vergi buradan alınıyor ama en az hizmet buraya yapılıyor. Belediye Başkanı'na durumu anlattığımda not alarak 'Gereken yapılacak' diye söyledi ama şimdiye kadar bir şey yapılmadı." şeklinde konuştu.

"Gece kesilen elektrik için sabah gelip bakıyorlar"

Göktaş, elektrik kesintileri nedeniyle mağduriyetler yaşadıklarını dile getirerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Oksijen makinalarına bağlı olan hastalarımız var. Eyyübiye hava olarak kirli bir ilçedir. Çünkü odunlu soba yandırılıyor. Yaşlı hastalarımız eczaneye gidip oksijen makinası aldıkları zaman elektrik gittiğinde tedavisini göremiyor. Elektrik günde iki üç defa kesiliyor. Dicle EDAŞ'ın yetkili birimlerini arıyoruz ama cevap vermiyorlar. Gece kesilen elektrik için sabah gelip bakıyorlar."

Yetkililerden sorunlarının giderilmesini istediğini sözlerine ekleyen Göktaş, "Belediye Başkanı'mız belki bu sıkıntıları küçük görüyordur. Hizmetin küçüğü büyüğü yoktur. Belediye başkanlarını yollarda yakaladığımızda ve sorunu ilettiğimizde 'Falanca numarayı arayın' diyerek geçiştiriyor. Bu yolu ağır tonajlı araçlar kullandığı için genişletilebilir. Ya da buraya bir trafik ekibi koyarak park etme yasağı getirsinler. Yol zaten sıkıntılıdır. Yağmur suyu kanalizasyona gideceğine yolun üstünden gidiyor. Millet hizmet istiyor. Batı illeri için ne yapılıyorsa burası için de yapılmasını istiyoruz. Burada küçük esnaf mağdur olup hizmet alamıyorsa yetkililer kendilerini sorgulamalıdır." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55