,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Regaib Kandili Mardin'de ihya edildi

Regaib Kandili Mardin'de ihya edildi
Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaib, Mardin merkez ve ilçelerinde düzenlenen çeşitli programlarla ihya edildi.

Regaib Kandili, Mardin’de düzenlenen çeşitli programlarla ihya edildi.

Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaib, Mardin merkez ve ilçelerinde düzenlenen çeşitli programlarla ihya edildi. Kentteki tüm camilerde programlar düzenlenirken, özellikle Fuat Yağcı Camii, Ulu Camii, Kızıltepe Yeni Camii ve Sultan Mehmet Camii doldu taştı. Müslümanlar, geceyi namaz ve dualarla ihya etti.

Kur'an tilaveti ile başlayan programda; Mevlidi Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi, namaz kılınarak dualar edildi.

Günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldıran Müslümanlar, bol bol dua ettiği ve bu mübarek gecenin zulüm altında olan, sıkıntı çeken Müslümanlara rahmet ve bir kurtuluş vesilesi olması temennisinde bulunduğu görüldü.

Kandil etkinliğine katılan vatandaşlar da duygularını İLKHA ile paylaşarak, İslam âlemi için dua ettiğini kaydettiler.

Üç ayların başlandığını ve Recep ayının ilk perşembe gecesinin Regaib Kandili olduğunu, bu yüzden bu gün burada, Merkez Camii'nde bir program düzenlediklerini kaydeden Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, halkın yoğun ilgi göstermesinin kendisini sevindirdiğini söyledi.

Müslümanların Regaib Kandilini tebrik eden Taşçı, şunları söyledi: "Bugün camilere insanların fevç fevç akın ettiğine müşahede ettik. Bu ilk kandil, inşallah diğer kandillerine iştirak edeceklerdir. İnsanlarımız hem kandil programlarına hem de özellikle sabah namazı buluşmalarına yoğun ilgi gösteriyor. Bu da bizi ziyadesiyle sevindiriyor. İnşallah budan sonraki kandilde insanların daha çok iştirak edeceğine inanıyoruz. Kandil nedeniyle namazlar kılınıyor, dualar ediliyor, mevlidler okunuyor. Tekrardan tüm Müslümanların kandilini tebrik ediyoruz." dedi.

Babasıyla camiye gelerek Regaib Kandilini ihya eden çocuklardan Şeyhmus Kılınç, namaz kılarak dua ettiğini belirtti.

Bu gecenin mübarek bir gece olduğunu ifade eden Murat Tunç, namaz kılarak dua ederek geceyi camide geçirdiğini söyledi. Bu gecenin akın kanın durmasına vesile olunmasını temenni eden Tunç, tüm Müslümanların kandilini kutladı.

Program, verilen ikramların ardından sona erdi.

Nusaybin’de Regaip kandili ihya edildi

Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili Mardin’in Nusaybin ilçesinde  dua ve ibadetlerle ihya edildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Regaip Kandili tarihi Zeynel Abidin Camii'nde ihya edildi. Yatsı namazının ardından başlayan programda, Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.
 

Programda üç ayların önemi hakkında sohbet verildi. Günahların affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldıran cami cemaati bol bol dua etti. Program İlçe Müftüsü İrfan Açık’ın duasıyla son buldu

Program sonrası camiye gelen vatandaşlar  Zeynel Abidin Camii'nde türbeleri bulunan  Hz. Hüseyin’in 13'üncü kuşaktan torunlarından Zeynel Abidin ve onun kız kardeşi Sitti Zeynep türbelerini ziyaret edip başında dua  ettiler

Cami çıkışında bir hayırsever, vatandaşlara tatlı ikram ederken Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mardin Masa ekibi de kandil simidi dağıttı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55