,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Referandum sonrası gurbetçiden emlak atağı

Referandum sonrası gurbetçiden emlak atağı
Bugüne kadar Çoğunlukla gayrimenkul yatırımlarını yaşadıkları ülkelere yapan gurbetçiler konut, emlak gibi uzun vadeli yatırımlarını artık Türkiye’ye yönlendirmeye başladı.

Türkiye’nin en önemli dönüm noktalarından birisi olan 16 Nisan referandumu sonrası Avrupa’da yaşayan Beş milyon Türk’ün Gayrimenkul yatırım alışkanlığını değiştiriyor.

Referandum sürecinde Avrupa birliği ülkelerinin başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Türkiye’ye karşı tutundukları hasmahane tavır gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere küsmelerine neden oldu.

 

Bugüne kadar Çoğunlukla gayrimenkul yatırımlarını yaşadıkları ülkelere yapan gurbetçiler konut, emlak gibi uzun vadeli yatırımlarını artık Türkiye’ye yönlendirmeye başladı.

Özellikle Ege bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Güney sahillerine emlak siparişleri artmaya başladı.

 

Ev almak için gelen gurbetçilerin söylediği ilk gerekçe batıda yükselen İslam karşıtlığı. Türkiye’yi yalnızlaştırma politikaları oldu.

 

Türkiye’nin her yerinde emlak satışı yapan Projebeyaz uluslar arası gayrimenkul yönetim kurulu başkanı Murat Uzun’’ Referandum sonrası bize gelen gayrimenkul talepleri anormal şekilde gurbetçilerden oldu. Bu güne kadar görmediğimiz yoğunlukta emlak alımı için ofislerimize gelmeye, aramaya başladılar. Almanya’da ki emlak ofisimiz gayrimenkul soran, pazar araştıran, emlak almak isteyen gurbetçi vatandaşlarımız ile doldu.

 

Uzun ‘’Gurbetçilerin daha çok İzmir, Ege bölgesini tercih ettiğini; Ev tiplerinin de 2+1 veya 3+1 olduğunu söyleyen Uzun ‘’bununda anlamı gurbetçi emekli, olduktan sonra Türkiye’ye dönmeye karar verdi. Bu veriler bunu gösteriyor’’ dedi.

 

KUTU-

2016'da Hollanda Türkiye'den 217, Belçikalılar ise 198 konut alırken;

2017 ilk 3 ayında İsveç 58 konut alırken bunu Gurbetçilerimizin yoğun yaşadığı Almanya ve İngiltere takip eden ülkeler oldu.

 

Yılın 10 ayında Almanya’dan 664'ü arsa, 973'ü konut 2 bin 637 mülk edinirken, İngiltere’den ise bin 129'u arsa, bin 326'sı konut 2 bin 455 taşınmaza sahip oldu. Bu ülkeleri ise bin 256 taşınmazla Norveç takip etti.

Türkiye'den gayrimenkul alımına yoğun ilgi gösteren ülkeler arasında ABD, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İrlanda, Kazakistan, Ukrayna da bulunuyor.

Bunun yanında Bangladeş, Bolivya, Brezilya, Etyopya, Hindistan, Malezya, Meksika, Slovenya, Sudan, Umman, Tanzanya, Tayland, Venezuella gibi ülkeler ise taşınmaz satışında son sıralarda kaldı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55