,
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Ramazan'ın son cumasında camiler dolup taştı

Ramazan'ın son cumasında camiler dolup taştı
Ramazan ayının son cuma namazında camilere sığmayan Gaziantepliler, cadde ve sokaklara serdikleri seccadelerde ibadetlerini eda ettiler. Namazın ardından eller bolluk, bereket, sıhhat ve af için semaya kaldırıldı.

Ramazan ayının son cuma namazında camilere akın eden Gaziantepliler, camilerde yer bulamayınca cadde ve sokaklara serdikleri seccadelerde ibadetlerini yerine getirdiler.

Yaşlı, genç, çocuk, 7'den 70'e her kesimden camiye gelen vatandaşlar, kılınan cuma namazının ardından İslam ümmetinin kurtuluşu için dua etti.

Gaziantep'te başta Ulu Cami olmak üzere tarihi ve birçok cami ile mescitte Ramazan'ın son cuma namazı olması dolayısıyla büyük bir yoğunluk yaşanırken, cemaat, avluları ve kaldırımları dâhi doldurdu.

Alaybey Camii'nde yaşanan yoğunluk dolayısıyla cemaat cami içine ve avluya sığmadı. İbadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, cadde, sokak ve kaldırımlarda cuma namazı için saf tuttu.

Cuma hutbesinde ise vatandaşlar bayram tatili öncesi ve sonrası yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle trafik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı.

Cemaate seslenen imamlar, trafik kurallarına uymamanın kul hakkına girdiğini ve yolculuk esnasında herkesin sabırlı olup, azami ölçüde kurallara riayet göstermesini istediler. 

Hutbede, tatil gidiş ve dönüş yolculukları nedeniyle oluşan trafik yoğunluğuna da dikkat çekilerek, her bayramda yaşanan trafik kazaları hatırlatıldı. Kurallara uyulmaması sonucu yaşanan kazalarda onlarca ocağın söndüğü ve büyük acıların yaşandığı, bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için özellikle dönüş yolunda herkesin kurallara uyması gerektiği belirtildi.

Cuma namazının ardından duygularını paylaşan vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam âlemine barış, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederek, özellikle bu bayramın Mescid-i Aksa'nın, işgalci İsrail'in esaretinden kurtarılmasına vesile olmasını dilediler.

Ramazan ayının sona ermesinin üzüntüsünü ve bayrama kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Habip Akdeniz, "İslam âlemi olarak Ramazan ayını en iyi bir şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Bugün de Ramazan ayının son cumasıydı. İnşallah yarın Ramazan ayı bitiyor. Rabbim hem üzüntüyü hem sevinci bizlere yaşattı. İnşallah önümüzdeki sene de Ramazan'a en güzel şekilde kavuşmayı Rabbim bizlere nasip eylesin." dedi.

Ramazan ayının son günlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İbrahim Çiçek, "İbadetlerimizle birlikte gönlümüz Mescid-i Aksa'da olmalıdır." diyerek şunları söyledi: "Ramazan ayının son günleri bizim için bir fırsattır. İyi değerlendirmek gerekiyor. Bu Ramazan ayını bir fırsat olarak düşündüğümüz gibi son günlerini de ibadetle geçirmemiz gerekiyor. Ramazan ayının son cuma günü Filistin'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günü, 'Dünya Kudüs Günü' olarak kutlanıyor. İbadetlerimizle birlikte gönlümüz Mescid-i Aksa'da olmalıdır."

Ramazan Bayramı'nın bütün İslam âlemine barış, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eden Mustafa Yılmaz da "Rabbim, İslam âlemindeki akan kanı durdurmayı nasip eylesin. Her zaman için ümmeti Muhammed'i muzaffer eylesin. İnsanlık her zaman için zalimliği yener. Rabbim nefislerimizi ıslah eylesin. Rabbim sağlık, sıhhat, mutluluklar versin. Rabbim İslam âlemine ve Türkiye'ye hayırlı bayramlar nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

"Rabbimiz önümüzdeki yılda Ramazan ayına ulaşmayı da bizlere nasip eylesin." diyen Salih Demir ise "Ramazan ayının bereketi ile insanlar daha çok camilere odaklanmıştır. Bu sebepten dolayı Allah cumalarımızı bereketli kılsın. Camilerin bu şekilde kalabalık olması Müslümanlar olarak bizleri birliğe ve kardeşliğe sevk ediyor." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55