,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Ramazanda Hurma Tüketmek İçin Nedenimiz Çok

Ramazanda Hurma Tüketmek İçin Nedenimiz Çok
Gıda, beslenme ve sağlık konularında geliştirdiği projelerle toplum sağlığının geleceğine yatırım yapan Sabri Ülker Vakfı, Ramazan sofralarının baş tacı hurmanın faydalarına dikkat çekiyor.

Kurulduğu 2009 yılından bu yana sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak, toplumu beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgiyle aydınlatmak üzere birçok projeyi hayata geçiren Sabri Ülker Vakfı, iftar sofralarında vazgeçilmez bir yeri olan hurmanın besin içeriğine ve sağlığa faydalarına dikkat çekiyor.

 

Orucu hurma ile açmak iftarda fazla yemeyi önleyebilir

Karbonhidrat, mineral, vitamin, doymamış yağ asitleri ve proteinin yanı sıra lif bakımından da son derece zengin bir meyve olan hurma, özellikle su ile tüketildiğinde tokluk hissi sağlıyor. Bu özelliği nedeniyle orucun hurma ve su ile açılması, iftarda aşırı yemeyi, ani kan şekeri ve kan basıncı artışlarını önleyebilir ve vücut ağırlığı denetimine yardımcı olur.

 

Sahurda hurma tüketmek kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir

Hurma, besin bileşimi sayesinde, zihinsel ve fiziki yorgunluğu azaltan bir meyvedir. Sahurda 1-2 adet hurma tüketmek gün içerisinde, kan şekerini düzenlemeye ve kan şekeri düşüklüğüne bağlı baş ağrısı ve halsizlik gibi belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte hurma içerdiği B vitaminleriyle sinir sistemini destekleyerek ve gün içinde artan stresi yönetmeye de yardımcı olabilir. Sahur ve iftarda tüketilen hurma oruçlu iken alınamayan vitamin ve minerallerin karşılanmasına da destek olabilir.

 

Ramazanda görülebilen hazımsızlık ve kabızlığı önleyebilir

Lif içeriği ile toplam günlük lif alımına katkı sağlayan hurma, oruç süresince yavaşlayan sindirim sistemini canlandırmaya ve böylelikle kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Yine karbonhidrat, lif ve protein içeriği ile tokluk hissini sağlayan hurma iftarda aşırı yemeyi ve buna bağlı olarak görülen hazımsızlık gibi sindirim sistemi sorunlarını önleyebilir.

 

Ne kadar hurma tüketilebilir?

Türü ve büyüklüklerine göre değişmekle birlikte, bir adet kuru hurmanın ağırlığı yaklaşık 15 gram’dır. Ramazan ayında orucu açmak için 1-2 adet veya sahurda 1-2 adet hurma tüketilebilir. Ramazan ayı haricinde ise dilediğiniz zaman özellikle ara öğünlerde 1-2 adet hurma yiyebilirsiniz. Yeterli ve dengeli beslenmede besin çeşitliğini sağlamak önemlidir. Hurma da diğer meyvelerle birlikte günlük beslenmede yerini alabilir. Anti diyabetik ilaç veya insülin kullanan şeker hastaları da günde 1-2 adet hurma tüketebilir. Tabii, diğer her türlü meyve, besin ve içeceğin tüketimi ile kan şekeri düzeylerindeki değişimi nasıl takip ediyorlarsa hurma için de bunu yapmalıdırlar.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55