,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Ramadan: "Filistin direnişi kazanırsa ümmetin girdiği çıkmaz da son bulur"

Ramadan: "Filistin direnişi kazanırsa ümmetin girdiği çıkmaz da son bulur"
Şanlıurfa’da, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen “Ümmet Bilinci” isimli programa katılan Filistinli Yazar Dr. Ömer Ramadan Gazze’deki son durum ile ilgili, direnişin zaferi halinde ümmetin, girmiş olduğu bu çıkmazdan da çıkacağını kaydetti.

​Filistin'deki direnişin izzetli bir duruşla geçebilmesi için mali desteğe ihtiyacın büyük olduğunu belirten Filistinli Yazar Dr. Ömer Ramadan, direnişin zaferi halinde ümmetin, girmiş olduğu bu çıkmazdan da çıkacağını vurguladı.

Ramadan, Gazze’deki sıkı ambargoya, bombalamalara, baskılara rağmen geçtiğimiz haftalarda Filistinlilerin göstermiş olduğu direnişin, ne denli güçlü olduğunu gösterdiğini belirtti.

İşgal çetelerinin, bu son direnişle birlikte daha önce hiç görülmemiş bir şekilde gizlice ve hiçbir aracıyı kullanmadan ateşkes ilan ettiğine dikkat çeken Ramadan, bu nedenle direnişin çok ciddi sırlar barındırdığını ifade etti.

Ramadan, "Bu son saldırılarda direniş ve işgalciler arasında gerçekleşen savaşlar tarihinde ilk defa; ölen işgalci siyonistler ile şehit direnişçilerin sayısı aynı oldu. Yine her iki tarafın da saldırılar sırasında yaralananlar ve yıkılan binalarının sayısı da aynı oldu. Yine bu savaşla bağlantılı olarak Mısır, Sina Yarımadasına askerlerini yığarak Gazze’den zorla çıkarılacak insanların oraya yerleştirilmesi için bölgede hızlı bir şekilde hazırlık yapıyor. Yalnız bu son savaştan hemen iki gün sonra siyonistler yakında gerçekleşecek olan büyük savaş öncesi Gazze’deki yerleşimcilerin güvenli bir şekilde kaçabilmeleri için buldozerlerle yeni yollar yapıyor." dedi.

"Direnişçiler işgalcilerin geri çekilmesini sağladı"

Ramadan, işgalcilerin, son saldırıları savaş uçaklarıyla kontrol altına almaya çalıştığını belirterek, "Yalnız bu sefere istediklerini başaramadılar. Bu sefer direnişçiler, savaşı yukarıdan kendi imalatları füzelerle yürüttü. Bu sefer direnişçiler bombaladı, öldürdü, yıktı ve sonunda işgalcilerin geri çekilmesini sağladı." ifadelerini kullandı.

Ramadan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Direnişten sonra birçok uzman ve analistleri takip ettim. Sonuç olarak şöyle özetlenebilir: Önümüzde kesinleşecek bir şey var o da yakında Gazze’deki direniş gruplarının tüm topraklara yayılacağıdır. Bizler, bunun karşısında ne hazırlığımız var ona bakalım. Öte yandan uzmanların uyardığı bir husus da işgalcilerin en kısa zamanda Gazze’de ambargo uygulaması yerine yapıcı ve iyileştirici adımlar atılması gerektiğini söylüyorlar."

Direnişle mali destek çağrısında bulunan Ramadan, "Savaşın izzetli bir duruşla geçebilmesi için Gazze’nin tek bir şeye ihtiyacı var o da direnişin mali olarak desteklenmesidir. Çünkü eğer burada direniş kazanırsa dünyadaki tüm devrimler kazanacak ve ümmetin girmiş olduğu bu çıkmaz da son bulacak." ifadelerini kullandı.

"Direnişçiler savaşı adeta bir sanatçı gibi yönetiyor"

İftar sonrası İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Ramadan, şunları ekledi: "Bütün ambargo ve yaralarımıza rağmen direniş güçlerimiz, yaşananlara Allah’ın izni ile feraset tecrübe ve hazırlıkları ile cevap veriyor. Direniş güçlerimiz bugünler için hazırlanıyor, sorumluluklarını ve görevini çok iyi biliyor. Tabi bunları yerine getirebilmek için de Filistin dışındaki bizlerin direnişi desteklemesi gerekiyor. Şu anda direniş güçlerimiz kritik bir süreçten geçiyor. Ama yine de her şeye hazırlıklıdır. Allah’tan temennimiz bundan sonraki süreçte direniş güçlerimizin Filistin’i tam ve gerçek manada özgürlüğe kavuşturmak için savunmadan hücuma geçmeleridir. Ayrıca Trump’ın son zamanlarda attığı adımlar, Körfez ülkelerine yönelmesi ve işgalcilerin son saldırılarda direnişçileri sınamaları; bölgede büyük bir savaşın geleceğinin göstergeleridir. Allah’ın izni ile direnişçiler savaşı adeta bir sanatçı gibi yönetiyor. Allah direnişçilerimizin yardımcısı olsun inşallah." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55