,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

"Provokatör akademisyenler sahnede"

"Provokatör akademisyenler sahnede"
Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Merkez Kampüsü Konferansta Şeyh Said'e hakaret edilmesine sert tepki gösterdi.

Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu  Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin yazılı açıklama yaparak, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Merkez Kampüsü Konferansta Şeyh Said'e hakaret edilmesine sert tepki gösterdi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Merkez Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen konferansta tam anlamıyla bir provokasyon gerçekleştiğine değinen Ergin, "Dr. Öğretim Üyesi Fahri Özteke, bölge halkının yüzüne bakarak utanmadan, sıkılmadan, tam bir provokatör edasıyla “Bu bölgede, bilmeden Şeyh Said’e sempati duyan insanlar gördüm. Şeyh Sait ayaklandığı zaman İngiliz gazetelerinin neler yazdığı da ortada” demiştir. Provokatör, tezini bilgi ve belgeye dayandırmak yerine İngiliz gazetelerine dayandırmıştır. Düz mantıkla hareket provokatör akademisyen bölge halkına ve değerlerine hakaret etmiştir. İngiliz gazeteleri dışında hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan bu iddia tam bir cehalet ürünüdür. Çünkü aynı İngiliz gazeteleri “Ümmet” esasına dayanan Osmanlı Devletinin yıkılıp yerine “ulus devleti” sistemini benimseyen Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına da alkış tutmuşlardır. O halde ülkemizin lehine veya aleyhine olacak politikaları İngiliz gazetelerinin tutumuna göre belirlemek asla isabetli ve bilimsel bir değerlendirme olamaz." dedi..

Ergin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:: "Özteke’nin provokatör olduğu kendi ifadelerinden okunmaktadır. Bölge halkı tarafından sevildiğini bilmesine rağmen Şeyh Said’i hiçbir bağlamı yok iken hain FETÖ ve diğer din tüccarlarıyla aynı kefeye koymuştur. Oysa Şeyh Said Türkleri, Arapları, Kürtleri ve diğer bütün etnik unsurları birbirine bağlayan “ümmet” anlayışının yok edilerek yerine “ulus devleti” sisteminin getirilmesine, İngilizlerin baskısıyla Halifeliğin lağvedilmesine karşı çıkmıştır. Şeyh Said’in silahlı bir çatışmanın içine çekilmesi ise Özteke’nin bugün yaptığı gibi tam bir provokasyondur. Zira Şeyh Said’in de katıldığı kardeşinin düğün merasimine silahlı baskın yapılmış ve iki kanun kaçağının yakalanması bahane edilerek düğün töreni sabote edilmiştir. Nitekim bu provokatif  olay çatışmaların bölgeye yayılmasına yol açmıştır."

Bölgemizin sevilen alimlerinin halkın gözünde rencide edilmesi, küçük düşürülmesi ve bunlara olan sevgi ve sempatinin dikkate alınmamasının kaynağı ya cehalet veya provokasyon olduğuna işaret eden Ergin, "Hele bu değerlerimizin vatan haini FETÖ ile ilişkilendirilmesi, darbe kalkışmasına Batman’ın ve bölgenin gösterdiği direnişi görmezden gelmektir. Yetkililerden bölge halkının öfkesine duyarlı davranarak derhal soruşturma başlatmasını talep etmekteyiz." dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55