,
  • BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Projelerimizle sokaklarda çocuk olmayacak

Projelerimizle sokaklarda çocuk olmayacak
Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediyesi Başkanı Mustafa Kılıç, "Çocuklarımıza sahip çıkın. Bizler sahip çıkmaya kararlıyız. Zamanla göreceksiniz ki projelerimizle sokaklarda çocuk olmayacak." dedi.

Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediyesi Başkanı Mustafa Kılıç, şehrin, kardeşliğin ve insanlığın ön plana çıktığı bir yer olması için hep birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla okullarda başarılı olan 200 öğrenciye kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtımı yapıldı.

Cegerxwin Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, ilçede eğitim gören başarılı öğrencilere Kayapınar Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kılıç tarafından çeşitli hediyeler verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyeye görevlendirilen Kılıç, programda katılımcılara hitap etti.

Diyarbakır'da artık acı görmek istemediğini belirten Kılıç, şehrin, kardeşliğin ve insanlığın ön plana çıktığı bir şehir olması için çalışılması çağrısında bulundu.

Kılıç, "Basında bir takım olumsuz propagandalar yapılmaya başlandı. 'Kaymakam geldi. Buradaki kültür merkezinin faaliyetlerini durdurdu.' diye anti propaganda yapmaya başladılar. Asla böyle bir düşüncemiz yoktur. Biz tam tersine bu şehrin okuyan çocuklarına sahip çıkmaya ve bu şehrin kültürünü ayağa kaldırmaya gayret ediyoruz. 13-14 yaşındaki genç nesiller elinde molotof ve barikatlarla farklı hareketler içerisine giriyorlar. O çocuklarımıza sahip çıkın. Bizler sahip çıkmaya kararlıyız. Zamanla göreceksiniz ki projelerimizle sokaklarda çocuk olmayacak." dedi.

Gençlik merkezleri hazırlama çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayanlara yönelik kadın yaşam merkezlerimizi faaliyete geçirmeye başladık. Gençlerimize yönelik gençlik merkezleri hazırlıyoruz. Ben bu şehirde acı görmekten usandım ve yüreğim acıyor artık. Biliyorum ki benim hissettiklerimi sizler de hissediyorsunuz. Onun için birlikte ve beraber hareket edelim. Bu şehrin artık acıdan ziyade kardeşliğin ve insanlığın ön plana çıktığı bir şehir olması için çalışalım. Bunun için fikirleriniz benim için ayrı ayrı değerlidir. Ne yapılacaksa hep beraber yapalım ve Diyarbakır'ı ayağa kaldıralım."

Kılıç, şehrin kültürünü yaşatmak istediklerini ifade ederek, "'Toplumda ne kadar kişi varsa muhakkak fikirlerini alın.' diye arkadaşlarıma ilettim. Şimdi hem velilerimize hem de öğrencilerimize sesleniyorum. Şehre dair ne istiyorsanız ve ne yapılacaksa hepinizin fikri benim için önemlidir. Makamımız hepinize açıktır. Lütfen çekinmeden gelin, çayımızı için sohbet edelim. Fikirlerinizi de söyleyin. Ona göre hep birlikte şehri kalkındırmak için çalışalım. Sizin isteklerinizi hayata geçirelim." şeklinde konuştu.

Ayrıca Kılıç, ilçedeki engelli ve yaşlıları tespit ettiklerini ve bunların evde bakım hizmetini bizzat belediyede kurdukları ekiple sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kılıç'ın konuşmasının ardından öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

Program çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıç, omuzlarına yüklenen görevin bilincinde olduklarını söyledi.

Kendisine yönelik suikast için gelen bir PKK’linin öldürülmesiyle ilgili Kılıç, "Bizim tek gayemiz vatandaşlara hizmet etmektir. İster istemez bir takım insanlar bundan rahatsız olacaktır. Bir kaygımız, korkumuz ve çekincemiz yoktur. Açık yüreklilikle söylüyorum. Haktan gayrı kimseden korkumuz yoktur. Biz bunlara aldırış etmeksizin çalışmalarımız devam ediyor ve vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz. Devletin ve belediyenin imkânlarını onların hizmetine sunmaya devam edeceğiz." dedi.

"Asfaltsız köy yolu ve sokak kalmayacak"

Kayapınar ilçesinde yirmi yıllık tahribat olduğuna değinen Kılıç şunları söyledi: “Belediyenin imkânları farklı şekillerle kullanılmış. Vatandaşa yönelik hiçbir hizmet yapılmamış. Proje ekiplerimiz çalışıyor. Birçok projeyi de hayata geçirmeye hazırız. Asfaltsız köy yolu ve sokaklarımız kalmayacak. Her köye bir taziye evi yapıyoruz. Gördük ki çocuklarımız sokaklarda top oynuyor. Bu da bizi rahatsız ediyor. Parklarımızdaki alanları tespit ettik. Her sokağa bir halı saha yapacağız."

Kılıç, Kürtçe alanında sosyal projelerinin olup olmadığı yönündeki soruya ise "Kürtçe dili bu yörenin ve ülkemizin bir zenginliğidir. Bizim asla ırkla ve dille bir problemimiz yoktur. Allah bizi yarattığında hiçbirimizin hangi dilden, ırktan ve cinsiyetten olacağını seçme özgürlüğüne sahip değildik. Kürtçe kültürünü yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Onun üzerine kimse farklı bir propaganda üretmesin. Tam tersine, onları kucaklamaya ve kültürü yaşatmaya gayret göstermeye devam edeceğiz." şeklinde cevap verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55