,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2470.156
  • Dolar 32.4653
  • Euro 34.7126
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 12 °C

Prof.Dr. Nevzat Tarhan: "Mutluluğun ilacı işbirliği"

Prof.Dr. Nevzat Tarhan: "Mutluluğun ilacı işbirliği"
3. Mutlu İnsan Beden Ruh ve Zihin Festivali'nde konuşan Prof.Dr. Nevzat Tarhan, günümüzün en önemli sorunlarından birinin yalnızlaşma ve mutsuzluk olduğunu söyledi.

3. Mutlu İnsan Beden Ruh ve Zihin Festivali, 2. gününde de kişisel gelişim, psikoloji, psikiyatri alanlarında uzman isimleri bir araya getirdi.

Festivalin konuşmacıları arasında yer alan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, "Mutluluktan Huzura Başlıklı" sunumunda pozitif psikoloji, mutluluk bilimi, aşkın kimyası konularına değindi. Prof.Dr. Nevzat Tarhan, günümüzün en önemli sorunlarından birinin yalnızlaşma ve mutsuzluk olduğunu söyledi.

"Stresi yönetmek beyni yönetmektir"

Stresi yönetmenin beyni yönetmek olduğunu belirten Prof.Dr. Tarhan, "Beynimizdeki stres hormonlarını yönetiyoruz. Hastalarda kişinin hayatını değiştiremiyoruz ama bazı ilaçları verdiğimizde beynin stres tekniğini azaltıyoruz. Aslında beynimizi yönetmek demek mutluluğumuzu yönetmek demektir. Hasta ve sağlıklı grupların beyinleri incelendiğine beyin hareketleri farklılık gösteriyor. Hasta grubun beyni huzursuz çalışıyor" dedi.

Yalnızlık modern yaşamın en önemli sorunu

Prof.Dr. Nevzat Tarhan, ABD'de yaygın olarak kullanılan popüler psikoloji tanımı olan Kaliforniya Sendromu'na değinerek "Bu sendromda kişiler bencil, sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Benmerkezciler, hedonizmi ve zevki yaşam aracı olarak görüyorlar. Bu insanlar mutsuz ve yalnızlar. Yalnızlık modern yaşamın en önemli psikososyal sorunu. Modern yaşam insanları yalnızlaştırıyor. Kişiler yalnızlıklarını gidermek için de bağımlılık yapan maddelere yöneliyor. İnsanları mutsuz eden yaşam tarzını sorgulamak gerekiyor" dedi.

Güç ve kişilik çatışmaları işbirliği ile aşılır

"Kişisel ilişkilerde güven esas, kuşku istisnadır" diyen Tarhan, yalnızlaşma ve mutsuzluğa karşı en etkili tedavinin sosyal tedavi olduğunu belirterek "Sosyal tedavinin üç ayağı vardır. Duygusal pozitiflik, zihinsel esneklik ve davranışsal kucaklayıcılıktır. İletişimde ve kişilik çatışmalarında en önemli sebep işbirliğinden kaynaklanan sorunlardır. Birbirini seven kişiler aşık oluyorlar, evleniyorlar ancak iyi işbirliği kurmuyorlar. Güç ve kişilik çatışmaları sadece işbirliği ile aşılır. İş ilişkilerinde de işbirliği önemlidir" dedi.

Şaduman Karaca: "Fitoterapi alanında düzenleme şart"

Üsküdar Üniversitesi'nden Fitoterapi Uzmanı Şaduman Karaca da "Bütüncül Fitoterapi" başlıklı konuşmasında bitki ile terapi anlamına gelen fitoterapinin ülkemizde henüz yeni bilinen bir alan olduğunu belirterek bu konudaki altyapı eksikliğine işaret etti. Şifa dağıtması istenen bitkilerin doğadan yanlış toplandığını, yanlış şartlarda kurutulup satıldığını bunun için de önemli düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Aylin Algun: "Yaydığımız frekansın sonucunu yaşıyoruz"

Aylin Algun da "Hayatınızı İyileştirin" başlıklı sunumunda, zihnimizin, düşünce biçimimizin hayatımızı şekillendirdiğine işaret ederek şunları söyledi: "Türkçe'de çok güzel bir atasözümüz var, ne ekersen onu biçersin. Aslında içsel olarak ne ekerseniz, karşınıza o çıkar. Siz ektiğiniz tohumu değiştirmezseniz oradan çıkacak şey bellidir. Biz öncelikle düşünce ekiyoruz, ortaya bir şey çıkıyor ve sonra onunla savaşmaya başlıyoruz. Aslında yaydığımız frekansın sonucunu yaşıyoruz. Bu nedenle öncelikle içerdeki düşünceyi değiştirmeliyiz. Düşünce her şeyi belirler ve siz düşünceyi her zaman değiştirebilirsiniz."

Festivalin ikinci gününde Merih Kenet, "Yoga ile Yaşam Enerjisini Yükseltme", Barış Mutlu Neuro Aşk, Pınar Güsar "Ses İle Şİfa: Aşkın Frekansı", ", Arzu Canik "Astroloji Ne Değildir?", Tiraje Tekmen "Aile Sistem Dizimi", Enis Timuçin "Ruhlarınız Hatırlayacak Aslında Biz Kimiz?", Alegra Benardete "Nefesli Yaşam Semineri", Cindy Cohener "Hayal'den Hayat'a Yaratım Yolculuğu", Mehmet Bayramoğlu "Biz Niye Böyle Olduk?", Esra Uyman "Uykudan Önce Uyandıktan Sonra", Hande Akın "Kadın Olmak Eril&Dişil Denge" başlıklı sunumları ile katılımcılarla buluştu.

Festivalin son gününde de mutluluk var

Festivalin son günü mutluluk ve tasavvuf yaklaşımının birarada olduğu farklı bir gün olacak. Mutasavvuf Cemalnur Sargut’un “Allah’a Ancak Aşk ile Gidilir” anlatısı, Mert Güler’in “Aşka Dönüş” isimli meditatif dansıyla buluşacak ve katılımcılar mutluluğa tasavvuf ile bir yolculuk yapacaklar. Günün öne çıkan diğer workshopları ise Nefes Eğitmeni Ebru Şinik’in “Nefes Teknikleri ile Detox ve Botox “etkisi workshop’u ve Suna Dumankaya’nın “Güzellik Sırları”

Festival hem akademik dünyadan hem kişisel gelişim dünyasından alanında uzman isimleri bir araya getiriyor. Kişisel gelişim, sağlıklı yaşam, psikoloji, tıp, alternatif ve tamamlayıcı tıp, sağlıklı beslenme, tasavvuf, nefes, mindfullnes, meditasyon, hipnoz, homeopati, fitoterapi, tai chi, feng shui, müzik terapi, dans, astroloji, bioenerji, detoks, kuantum, metafizik ve yoga gibi zihin, ruh ve beden sağlığı ile ilgili alanlarda 50’yi aşkın eğitmen 70 ayrı workshopla bu festivalde buluştu.

Ayrıntılı program için; https://www.zihinruhbeden.org/images/zihin/userfil...

Tüm seminer ve eğitimlerin ücretsiz olduğu festivalin tek günlük giriş ücreti 60 TL, Üniversite öğrencileri ve 60 yaş üzerindeki kişiler için giriş ücreti %50 indirimli yararlanıyor.

Festivalin eğitmen kadrosu:

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, tasavvuf araştırmacısı yazar Cemalnur Sargut, kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, tamamlayıcı tıp ve nöral terapi uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul, Uzman Dr. Ender Saraç, fitoterapi ve akupunktur uzmanı Dr. Ümit Aktaş, Metabolizma-beslenme ve iç hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Nuri Haksever, hipnoterapi ve EFT uzmanı Dr. Bülent Uran, homeopati uzmanı Dr. Levent Buda, “Yaş 75 yolun yarısı” kitabının yazarı gazeteci Ertuğrul Akbay, yoga terapi uzmanı Dr. Neslihan İskit, sanatçı ve oyuncu Hazım Körmükçü, bitki bilimi güzellik uzmanı Suna Dumankaya, psikoterapist ve tomatis terapisti İris Steinfeld, “ Açık ruh ameliyatı” kitabının yazarı Dr. İzzet Memi, “Aynada seni gördüm” ve “Bir güven meselesi” kitaplarının yazarı Louisa Hay Türkiye lideri Aylin Algun, ayurveda ve wellbeing danışmanı Ebru Şinik, mindfulness ve yoga eğitmeni Azize Şahin, “Kadın olmak” kitabının yazarı ve ilişki koçu Hande Akın, kişisel gelişim danışmanı Yeliz Rüzgar, Heal Your Life Workshop Lideri ve Koçu Hale Caneroğlu, nefes eğitmeni Alegra Benardete, “Ruhlarınız hatırlayacak” kitabının yazarı Enis Timuçin, Yoga terapi eğitmeni Merih Kenet, Meditatif rehber ve yazar Mert Güler, kişisel dönüşüm danışmanı Arzum Koyuncu, doğal tıp uzmanı Şaduman Karaca, tibet ses çanakları uygulayıcısı Sırma Belin, kişisel dönüşüm danışmanı Mehmet Bayramoğlu, “Ben senin sonsuzluk Rehberinim” kitabının yazarı ve derki.com genel yayın yönetmeni Hasan Sonsuz Çeliktaş, Şaman öğretiler rehberi Esra Uyman, Psikolog Merve Otçeken, kuantum ve bilinçaltı dönüşüm koçu Işıl Gence, kişisel dönüşüm danışmanı Ayça İşbilir, ses frekansları uzmanı Pınar Güsar, kişisel gelişim uzmanı ICF koçu Aysun Kaçtıoğlu, Thetahealing master eğitmeni Yeşim Kuzu, yaşam koçu mühendis Ahu Acar, pedagog ve aile danışmanı Ahmet Ünal, bütünsel zindelik eğitmenleri Sibel Yücesan ve Zeynep Balcı, sağlık koçu Selen Sonar, spor eğitmeni Gülşah Vatan, Aile-sistem dizimi uzmanı Tiraje Tekmen, ebeveyn koçu Sandra Şarhon, yaratıcılık danışmanı Cindy Kohener, kişisel dönüşüm danışmanı Ayça İşbilir, astrolog Arzu Canik, yazar ve hipnoterapist Uzm. Psikolog Hayrettin Şahin, psikoterapist ve yazar Reyhan Erdoğan, dönüşüm danışmanı Müzeyyen İşler, enerji dönüşümü eğitim lideri Ebru Tarhun, Ahmet Cemal Gürsoy, sunucu, yazar, welness koçu Ece Vahapoğlu, NeuroFormat Sistemi Kurucusu Barış Muslu, Detox ve Beslenme Uzmanı, Gül Kaynak, Farkındalık eğitmeni Güler Pınarbaşı workshop ve seanslarıyla festivalde yer aldı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55