,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Prof. Dr. Demiray: Kanser tedavisinde herkesin biyolojisi öğrenilip buna göre tedaviye başlanmalıdır

Prof. Dr. Demiray: Kanser tedavisinde herkesin biyolojisi öğrenilip buna göre tedaviye başlanmalıdır
Herkesin kanserinin aynı olmadığını söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray, onun için herkesin biyolojisinin öğrenilip kişinin biyolojisine göre tedavi dönemi başlatması gerektiğini söyledi.

Herkesin kanserinin aynı olmadığını söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray, onun için herkesin biyolojisinin öğrenilip kişinin biyolojisine göre tedavi dönemi başlatması gerektiğini söyledi.

Kanser hücresi, vücutta kontrolsüz bir şekilde bir hücre grubunun çoğalmasıdır. Çoğalan bu hücrenin çoğaldığı bölgede kendi öz kökünden bağımsız ve kontrolsüz bir şekilde çoğalıp değişen kontrolsüz bir hastalıktır. Bursa’da özel bir Hastanenin Konferans Salonunda ‘Vaka Örnekleriyle Kapsamlı Genomik Profillemenin Klinikte Pratik Uygulamaları’ temasıyla bir seminer düzenlendi. Programa Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray konuşmacı olarak katıldı.

Yapılan seminerin ardından Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray, kanserle ilgili İLKHA’ya önemli değerlendirmelerde bulundu. Demiray, kanser tedavisinde yeni tekniklerde olan ‘Kapsamlı Genomik Profilleme’ kişiye özel etkin tedavinin önünü açtığını belirtti.

“Herkesin biyolojisi öğrenilip kişinin biyolojisine göre tedavi dönemi başlanmalıdır” Bu güne kadar hep kanser organa özgü tedavi yapıldığını belirten Demiray, “Kolon meme ve akciğer kanseri esasında herkese aynı kemoterapiler yapıldı. Artık şunun bilinmesi gerekir. Herkes aynı değildir. Onun için herkesin biyolojisi öğrenilip kişinin biyolojisine göre tedavi dönemi başlanmalıdır. Önce hastanın timür biyolojisini genetik analizle ortaya çıkartıyoruz. Genetik analiz üzerinden her hastaya özel tedavi ediyoruz. Bir göz doktoruna gittiğinizde herkese aynı camı veriyor. Göz değil mi deyip herkese aynı camı veriyorlar.” dedi.

“Genetik analizle kanser tedavisi yapmak kolay bir iş değildir” "Herkesin gözü aynı değil ki onun için herkesin kanseri de aynı olsun" diyen Demiray, “Onun için ölçülüp biçilip analiz edilmesi lazımdır. Ondan sonra tedavinin belirlenmesi gerekiyor. Bir genetik analizle kanser tedavisi yapmak kolay bir iş değildir. Mutlaka genetikçilerin kanser biyologlarının işin içinde olması lazımdır. Türkiye’de bir ilk kliniğin içinde kanser biyologların hastaların tedavi dizaynına tedavisin de katkıda bulunuyor. Birlikte tartışıyoruz ve her hastaya özel tedavi dizaynı yapıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55