,
  • BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Prof. Dr. Aksoy: “Gençlerimiz Akıllı Cihaz Tehditti Altında”

Prof. Dr. Aksoy: “Gençlerimiz Akıllı Cihaz Tehditti Altında”
“Gençlerde Bilgisayar ve İnternet Bağımlılığı” konulu konferansta konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Aksoy, anne babaları uyarıda bulunarak, gençlerimizin akıllı cihaz bağımlılığı tehditti altında olduğunu söyledi.

Batman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Batı Raman Kampüsü Kütüphane Konferans Salonu’nda “Gençlerde Bilgisayar ve İnternet Bağımlılığı” konulu konferans düzenlendi.

 

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Aksoy tarafından verilen konferansa Batman Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları katıldı.

genclerde-bilgisayar-ve-internet-bagimliligi-001.jpg

Yaşadığımız zamandan hayat tarzının, aile beklentilerinin, eğitim sisteminin değişime uğradığını, her şeyin çok hızlı değiştiğini belirten Prof. Dr. Aksoy, bu değişim beraberinde çocukları da değiştirdiğini ifade etti.

“2-4 YAŞ ARASI ÇOCUKLARA VİDEO VE MÜZİKLİ YEMEK YEDİRME DÖNEMİNDEYİZ!”

 

Çocukların erkek çocukluk döneminde akıllı cihazlarla tanışmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, 2-4 yaşa arasındaki çocuklara ebeveynleri tarafından yemekleri müzik ve video eşliğinde yedirildiğini, aksi takdirde çocuklarına yemek yedirememekten şikayetçi bir ebeveyn dönemine girdiklerini, genç anne babalara bu yanlıştan vaz geçmeleri gerektiğini, bu durum karşısında anne ve babaların gerekirse uzmanlardan yardım almalarını söyledi.

 

genclerde-bilgisayar-ve-internet-bagimliligi.jpgAkıllı teknolojilerin tüketicisi, kitle iletişim cihazları tüketicisi olarak yetiştirilen bir nesil ile karşı karıya olduklarını belirten Prof. Dr. Aksoy, bağımlılık düzeyinde bilgisayar ve internet kullanıcısı bir topluma doğru gittiklerini söyledi.

 

Gençlerin ve orta yaştakilerin günde 6-7 saat bilgisayar veya akıllı telefon kullandığını ve internete bağlandığını, bu yapmadığı takdirde yoksunluk belirtileri gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, yoksunluk belirtisinin normalde madde bağımlılığı ile bilindiği, ancak teknoloji bağımlılığının da beyinde aynı nokta etki oluşturduğunu söyledi.

 

“AİLELERİN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMALI”

Ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini belirten Prof. Dr. Aksoy, “Anne ve babalar nasıl madde bağımlılığına önem gösterip çocuklarını koruyorsa aynı güdü ile teknolojik bağımlılığına karşı da aynı duyarlılığı göstermelidir” dedi.

prof.-dr.-sadettin-aksoy.jpg

Akıllı cep telefonu bağımlılığı, kullanıcılarının depresyona girme olasılığının normal insanlara oranla çok daha yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Aksoy, akıllı cihaz kullanımının kişiyi yalnızlığa sürüklediğini ve sosyal becerilerini azalttığını söyledi.

 

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Aksoy konferansta sözlerine şöyle devam etti:

 

"Ben elektrik-elektronik profesörüyüm, elektro manyetik dalgaları en iyi bilen insanlardanım. Cep telefonu, televizyon ve bilgisayar ekranlarını oluşturduğu radyasyon miktarı her ne kadar az olsa da insanların uzun süren kullanımlarda çok büyük bir hastalığa neden alacaktır. Örneğin musluktan akan küçücük bir damla suyun yıllar boyu süren işlemde mermer üzerinde oluşturduğu deformasyonu hemen hemen herkes bilir. Bugün maruz kaldığımız radyasyon da aynen o küçük su damlası gibi uzun vade de beynimiz ve vücudumuz üzerinden o derece harap edici etkisi vardır. Bu etki önümüzdeki on yıllarda insan hastalıklarında kendisini gösterecektir. Şu anda bile bağımlılık gibi önemli bir sorunu gündeme getirdi bile.

genclerde-bilgisayar-ve-internet-bagimliligi-002.jpg

Ben akıllı cihazları kullanmayın demiyorum, elbet kullanacağız. Ancak gerektiği kadar kullanacağız. Yani iş için kullanacağız. Eğlenmek için, zaman geçirmek için bu cihazları kullanmamalıyız.

 

Güvenli internet ve akıllı cihaz kullanmasını öğrenmeli ve öğretmeliyiz.“

 

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55