,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Prens Selman, Neom Projesi için evini vermeyen aktivisti katletti

Prens Selman, Neom Projesi için evini vermeyen aktivisti katletti
Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman tarafından yapılan "neom turizm" projesi için köylerinin yer değiştirme kararını reddeden Suudi Arabistanlı Aktivist Abdurrahim El Huveyti katledildi.

Aktivist Abdurrahim El Huveyti’nin güvenlik güçleri tarafından evinde katledilmesi ve El Huveyt aşireti fertlerinin göçe zorlanması 'Neom Projesi'ni tekrar tartışmaya açtı. 

El-Huveyti, tartışmalı "neom" turizm projesinin bir parçası olan el-Khuraybah köyünü yer değiştirme kararını reddettikten ve Pres Selam tarafından öldürülmesinin ardından ülkesinde sembol haline geldi.

Aktivistler, El-Huveyti'nin, 2017 yılında Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman tarafından başlatılan “NEOM” turizm projesi nedeniyle Suudi makamları tarafından Al-Huwaytat kabilesi üyelerine verilen yerinden edilme kararını reddettiğini beyan ettiği videoyu paylaşarak bu olayı kınadı.

El-Huveyti, Veliaht Prens'e sert eleştirilerde bulunarak ölümüne yol açsa bile bu karara bağlı kalacağını belirtmişti.

Sonra sosyal medya kullanıcıları, evinden ayrılmayı radden El-Huveyti'nin vurulduğu ve katledildiği ana ait olduğunu söyledikleri silah ateşlemenin olduğu bir videosu yayınladılar.

El Huveyti’nin öldürülmesinden sonra sosyal medya hesabından olayı kınayan Suudili Aktivist Abdullah El Ğamidi, El Huveyti’nin güvenlik güçleri arasında geçen konuşmayı yayınladı. Yaptığı paylaşımda Ğamidi, "El Huveyti’nin güvenlik güçleriyle olan konuşmaları ve sonrası evine yapılan baskın. Ardından da şehit olduğu haberi geldi. Soruyorum bu Müslüman adam içerisinde zinanın, içkinin ve haramların mubah görüleceği 'neom projesi' için mi öldürüldü? Ey Arap yarımadası? Hani nerede mazlumlara yardımınız? Bu pislik Tağuttan intikam alacak kimse yok mu?" sorusunu yöneltti.

Hürriyete doğru adlı sosyal medya hesabıysa El Huveyti kabilesinin fertlerinin toplandığı bir videoyda şu ifadelere yer verdi:

"El Huveyti kabilesinin üyeleri Abdurrahim el- El Huveyti'nin evinin yakınında toplanmışlar. Onu Muhammed bin Selman’ın askerleri öldürdü. Çünkü vatanına sahip çıktı ve onun işgal edilmesini kabul etmedi. Bin Selman’ın harem topraklarında işledikleri suçlar Siyonistlerin Filistin’de işlediği suçlardan bir farkı yok.”

Moritanyalı düşünür Muhammed Muhtar El-Şankıti, “Suudi vatandaşı Abdulrahim El Huveyti, evini savunmak için öldürülmeden önce şöyle yazdı: Muhammed bin Salman'ın yetkisi altındaki bu dünya talihsiz. Şu anda, çocukların yöneticilik yaptığı, bebeklerin fikir beyan ettiği ve korkak akademisyenlerin olduğu zamanlara ulaştık.” dedi.

Huveyti kabilesi, Suudi makamları tarafından önerilen farklı tazminat seçenekleri karşılığında, neom projesi kapsamında yer alan toprakları terk reddettiğini birkaç kez açıklamıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55