,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

POLTİO, Sosyal medya kullanım haritasını çıkardı!

POLTİO, Sosyal medya kullanım haritasını çıkardı!
www.poltio.com, kullanıcıları tarafından sorulan ve toplam 13111 kez cevaplanan sorularını analiz ederek Türkiye’nin sosyal medya kullanımı alışkanlıklarını inceledi.

Poltio.com’da cevaplanan sorularsa siyasi görüşün sosyal medyada arkadaşlıktan çıkarma sebebi

Türkiye’nin en çok oy kullanılan sosyal anket platformu www.poltio.com, kullanıcıları tarafından sorulan ve toplam 13111 kez cevaplanan sorularını analiz ederek Türkiye’nin sosyal medya kullanımı alışkanlıklarını inceledi.

En çok vakit geçirilen sosyal medya platformu hala Facebook!

İnsanlara en çok hangi sosyal medya platformunda vakit geçirdikleri sorulduğunda görüldü ki insanlar en çok Facebook’ta, ikinci olarak da Instagram’da vakit geçiriyor. 1939 kişinin %55’i bu soruya Facebook cevabını verirken, %30’u da Instagram cevabını verdi.

Sosyal medyada arkadaşlıktan çıkarmak için en önemli sebepler: Siyasi görüş farklılıkları, görgüsüz paylaşımlar, ve gerçek hayatta görüşülmeyen kişiler!

İnsanlara Poltio.com’a gore en çok vakit geçirilen sosyal medya platformu Facebook’ta paylaşımlarından hoşlanmadıkları kişilere ne yaptıkları sorulduğunda 2828 kişinin %61’i ‘arkadaşlıktan çıkarırım’ cevabını verirken, %39’u ise ‘gönderilerini gizlerim’ yanıtını verdi. Aynı soru Instagram için yöneltildiğinde ise 1942 kişinin %64’ü ‘takipten çıkarırım’ cevabını verirken, %36’sı ‘görmezden gelirim’ şeklinde yanıtladı.  Arkadaşlıktan çıkarmak ile ilgili sorulan ‘Facebook’ta arkadaşlıktan çıkarma veya arkadaşınızın gönderilerini engellemenizin başlıca nedeni nedir?" sorusuna verilen cevaplara göre, 1919 kişinin %33.3’ü siyasi görüş farklılıklarını sebep olarak gösterirken, %25.3’ü  görgüsüz paylaşımlar yapılması sebebiyle, %14.4’ü ise gerçek hayatta görüşmedikleri kişiler olduğu için arkadaşlıktan çıkardığını ya da arkadaşlarının gönderilerini engellediğini belirtti. Aynı şekilde, 752 kişiye ‘Instagram’da takip ettiğiniz kişileri takibi bırakmanızın başlıca nedeni nedir?" sorusu yöneltildiğinde ise, bu kişilerin %27.8’i  görgüsüz paylaşımlar yapılmasını buna sebep olarak gösterirken, %21.6’sı gerçek hayatta görüşmedikleri kişiler olması sebebiyle, %18.9’u ise siyasi görüş farklılıkları sebebiyle takip ettikleri kişilerin takibini bıraktıklarını belirtti.

Sosyal medyada ayıp olmasın diye takip ediyoruz!

Poltio.com’da verilen cevaplara göre ‘Sosyal medyada seni takip eden birini sırf ayıp olmasın diye istemeden takip ettiğin oluyor mu?’ sorusunu cevaplanan 3731 kişinin %65’i evet derken %35’i hayır cevabını verdi.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55