,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Polonya-Çin Turizm Araştırma Merkezi Kuruldu

Polonya-Çin Turizm Araştırma Merkezi Kuruldu
Polonya-Çin Turizm Araştırma Merkezi, Polonya'nın Torun kentinde yapılan törenle hizmete açıldı. Törene iki ülkenin çeşitli çevrelerinden çok sayıda temsilci katıldı.

Beijing Birleşik Üniversitesi ve Polonya Kopernik Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan Araştırma Merkezi, iki ülke arasındaki turizm işbirliğini pekiştirmeyi, böylece Çin ile Polonya'nın ikili ilişkilerini yeni düzeye taşımayı amaçlıyor. Çin'in Polonya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi He Juan, merkezin kurulmasını içtenlikle kutladıklarını açıkladı. He Juan bu konuda şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere, Çin ve Polonya zengin turizm birikimine sahip iki ülke. Bu nedenle iki ülkenin de günümüzde verimli turizm işbirliği yapmakta olduklarını görmekten mutluluk duyuyorum. İki ülkenin halkları da birbirlerinin kültürünü yakından tanımaya ve karşılıklı turistik ziyaretler yapmaya istekli. Dolayısıyla bu merkezin kuruluşu, Çin ve Polonya halklarına önemli fırsatlar sağlayacak. Merkezin kuruluşuyla birlikte, iki üniversite arasındaki akademik değişimler de güçlendirilecek, böylece Çin ve Polonya arasında Bir Kuşak-Bir Yol çerçevesindeki işbirliğine dinamizm katılacak. Bunun yanında Çin-AB işbirliği de pekiştirilebilecek."

Kopernik Üniversitesi Rektörü Andrzej Tretyn her yıl Çin'e geldiğini ve Çin'in eşsiz doğal güzelliklerine hayran kaldığını dile getirerek, bahsi geçen merkezin kuruluşunun ikili ilişkilerin her alanda sıkılaştırılması açısından son derece iyi bir fikir olduğunu kaydetti. Tretyn bu konuda şunları söyledi:

"Polonya'dan dünyanın dört bir köşesine günlük uçuşlar var. Örneğin, Varşova'dan yola çıkan bir vatandaşımız, Çin Havayolları veya Polonya Havayolları ile 9 saatte Beijing'e varabiliyor. Bu nedenle iki ülkenin karşılıklı turistik ziyaret sayısının daha da artacağından eminim. "

Beijing Birleşik Üniversitesi, hem Beijing'de hem de Çin'in tamamında turizm araştırmalarında önemli bir etkiye sahip durumda. Üniversitenin Turizm Fakültesi Dekanı Yan Xuyang, söz konusu merkezin kurulmasıyla birlikte, iki okul arasındaki öğrenci ve eğitmen değişiminin daha da yoğunlaştırılabileceğini, aynı zamanda iki ülkenin eğitim ve kültür alanlarındaki işbirliğinin güçleneceğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Polonya, Avrupa'nın kavşağı. Aynı zamanda İpek Yolu güzergahlarının keşiştiği bir merkez, dolayısıyla coğrafi avantajlara sahip. Araştırma merkezinin kuruluşuyla iki ülkenin turizm, eğitim ve kültür alanlarındaki işbirliği pekiştirilerek yeni bir düzeye taşınacaktır."

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55